Llum-BCN

Llum-BCN vol ser un festival d'il·luminació urbana que posi de manifest la bellesa dels edificis de la ciutat, proposant rutes per immobles i espais públics que, de nit i gràcies a la il·luminació, mostren una cara nova

Barcelona posa en marxa un nou festival amb la llum com a protagonista: hi trobareu façanes il·luminades, espais públics que adquireixen un aspecte nou i projeccions en què art i tecnologia s’uneixen per crear espectacles lumínics.


Llum-BCN vol ser un festival d’il·luminació urbana que posi de manifest la bellesa dels edificis de la ciutat, proposant rutes per immobles i espais públics que, de nit i gràcies a la il·luminació, mostren una cara nova. Serà la manera que els ciutadans redescobreixin la Barcelona nocturna i es deixin enlluernar per la bellesa de l’arquitectura barcelonina, sigui la més clàssica o la més avantguardista.

Paral·lelament, i coincidint amb les Festes de Santa Eulàlia, Llum-BCN ens permet recuperar alguns dels espectacles de llum que ja van sorprendre els barcelonins en les últimes edicions de les festes de la Mercè: des de les projeccions a la façana de la Casa Gran, fins a espectacles que s’han vist a la Ciutadella però que ara s’instal·len en nous escenaris del Barri Gòtic.

Els jocs de llum, però, no són una novetat a la ciutat: Carles Buïgas ja va concebre el 1929 un espectacle de llum i color que, avui, encara deixa bocabadats els visitants. Parlem de la Font Màgica de Montjuïc, a la qual es retrà homenatge en una conferència al Palau de la Virreina.

Vinculat a Llum-BCN, té lloc un concurs de fotografia a través de l’aplicació de mòbil Instagram. Durant els tres dies, els usuaris poden fotografiar els espais il·luminats i els espectacles lumínics del circuit, tot utilitzant el hashtag #llumbcn12. 
Aquí pots consultar el mapa amb els espais il·luminats
Un jurat triarà les tres millors fotografies i cadascuna d’elles obtindrà un premi: una bicicleta Brompton by Aigua de Moritz, unes sabatilles esportives Munich by Moritz o un sopar per dues persones al restaurant de la nova Fàbrica.

El guanyadors es donaran a conèixer dilluns 13 a través d’aquest mateix web i dels comptes de Facebook i de Twitter de Barcelona Cultura i de Moritz. Dimecres 15, se celebrarà la festa de cloenda i de lliurament de premis a la Fàbrica Moritz.

www.facebook.com/barcelonacultura

@bcncultura

www.facebook.com/MoritzBarcelona
Etiquetes: