Llums i ombres

L'Obra Social ?la Caixa? exposa a Barcelona els Goya del Museo Nacional del Prado gràcies a L'acord subscrit entre les dues entitats

Han passat gairebé dos-cents anys des de la seva mort, però Francisco de Goya continua tenint avui un atractiu universal que molt pocs artistes han aconseguit en tota la història de L’art. La figura de Goya no sols L’embolcalla la grandesa del seu art i de la seva genialitat, sinó també una espècie de misteri i de llegendes populars que L’han fet doblement atractiu i proper.

Gairebé trenta-cinc anys després de L’última exposició dedicada al gran creador aragonès a la ciutat de Barcelona. ‘Goya. Llums i ombres’ ens apropa una nombrosa i importantíssima selecció de la col·lecció del genial mestre custodiada pel Museo Nacional del Prado, la més important del món.

Componen aquesta exposició gairebé un centenar D’obres -entre olis, dibuixos, estampes i cartes-, que fan un recorregut cronològic per les principals etapes de la producció de Goya. Des dels primers anys, en què el seu realisme s’oposa al rebuscat estil rococó dels seus contemporanis, fins a L’obra íntima feta a Bordeus al final de la seva vida, sense oblidar el drama de la guerra del Francès, punt D’inflexió en la seva trajectòria.

L’exposició és fruit de L’acord de col·laboració signat entre L’Obra Social ?la Caixa? i el Museo Nacional del Prado el 2011, pel qual L’entitat catalana es va convertir en benefactor de la pinacoteca, i que permetrà L’organització conjunta de tres exposicions més en els anys vinents.

Goya. Llums i ombres. Organització i producció: Exposició organitzada per L’Obra Social ?la Caixa? i el Museo Nacional del Prado. Concepció i comissariat: Manuela B. Mena, cap de conservació de Goya i pintura del segle XVIII, i José Manuel Matilla, cap del Departament de Dibuixos i Estampes del Museo del Prado. Dates: del 15 de març al 24 de juny de 2012. Lloc: CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

Etiquetes: