L’OBC actuarà demà al metro de Barcelona pel seu 70è aniversari

Aquesta activitat forma part del projecte cultural de la Fundació TMB

Demà divendres, 4 d’abril, amb motiu dels 70 anys de vida de l‘Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), els usuaris del metro podran gaudir d’una actuació única que tindrà lloc a les 17 hores a l’estació de Diagonal (connexió entre les línies 3 i 5).

Concretament, els usuaris que s’apropin al vestíbul de Diagonal podran escoltar versions dels grans èxits dels Beatles interpretats per músics de l’orquestra de l’OBC, que amenitzaran el viatge dels usuaris durant una hora, aproximadament.

L’actuació al metro s’emmarca en el conjunt d’activitats i concerts que programa L’Auditori per commemorar els 70 anys de la creació de l’OBC (1944 – 2014) i donar a conèixer les seves tres vessants: simfònica, educativa i social.

L’OBC va ser fundada el 1944 pel violinista i director Eduard Toldrà, i des de la seva creació ha interpretat el gran repertori orquestral sense oblidar la música catalana. Els principals directors i solistes del panorama musical col·laboren de manera habitual en les temporades de concert. Des del 1999, l’OBC té la seu a L’Auditori, dins del Consorci de L’Auditori i l’Orquestra, format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana amb la voluntat d’aproximar la cultura a la ciutadania a través de les seves instal·lacions i d’enriquir l’experiència del viatge en transport públic.