L’obra Allò que hi ha després del diumenge, s’estrena a la Sala Beckett

El col·lectiu lleidatà AMAGA estrena a Barcelona una peça plàstica sobre l'atzar

Redacció.- El col·lectiu AMAGA, juntament amb Anna Serrano, presenta Allò que hi ha després del diumenge, la primera creació escènica de la companyia lleidatana. L’obra narra la peripècia d’un home després de patir un accident. Així, la història explora com pot afectar a les nostres vides un fet de l’atzar, i proposa un viatge a l’interior d’una persona que es troba atrapada en el no-res, dins d’un món que continua girant. La peça s’articula amb imatges de gran càrrega plàstica i pivota al voltant d’un llenguatge visual que combina tècniques d’il·lusionisme i audiovisual a escena.

AMAGA és un col·lectiu multidisciplinari que neix de la unió de professionals provinents de camps tan diversos com l’enginyeria, la interpretació, el disseny o la història de l’art. La seva anterior proposta, I tried speedrunning and the acceleration physically hurt me (2021), va ser seleccionada a la convocatòria de suport a la creació del festival TNT (Terrassa Noves Tendències). En aquesta ocasió han comptat amb la participació d’Anna Serrano, tant en la dramatúrgia com en la direcció. La creadora escènica és integrant del col·lectiu VVAA (This is real love), coordinadora d’ELS MALNASCUTS (el laboratori de creació jove de la Sala Beckett) i ha fet d’ajudant de direcció d’Andrés Lima, Nao Albet, Marcel Borràs o Pau Carrió.

L’espectacle es podrà veure del 27 d’octubre al 6 de novembre. A més a més, hi ha previst un col·loqui després de la funció del 3 de novembre amb la companyia, moderat per Aina Tur (responsable de programació de la Sala Beckett).

Sinopsi

Lluny de casa, en un paisatge de costa, Joe es dedica a transportar turistes d’una illa a una altra amb una Zodiac. En un d’aquests trajectes rep l’impacte d’un llamp que el deixa inconscient, estès sobre l’embarcació enmig del mar. De totes les tardes de diumenge possibles, li ha tocat aquesta. Però, què hi ha després del diumenge? Sembla que Caront, amb la seva barca, encara no pugui efectuar el traspàs a l’altre costat i que, plegats, s’hagin de quedar navegant en el mar immens de la ment fins que es resolgui la situació.

Allò que hi ha després del diumenge és un viatge boirós que vol aproximar-se a l’interior d’una persona atrapada en un món real que es difumina i un món subjacent que es manifesta cada cop més. En un entorn on allò familiar esdevé desconegut, coneixem la dimensió a la qual arriba el nostre protagonista i descobrim com l’atzar modifica les nostres vides.