L’obra “La línia vermella” transforma el Tantarantana en un vagó de metro

"La línia vermella" és un espectacle transmèdia que fa servir tecnologies immersives per crear una experiència escènica de 360º.

Redacció.- La línia vermella és experiència escènica immersiva que dona vida a quatre personatges (l’Àlex, el Biel, la Marta i la Núria) i a les seves històries, connectades a través d’un viatge de metro.

L’autora, Paula Castillo, presenta un text que interpel·la a tota una generació, tractant temes com ara el temps, els feminismes, les cures, les relacions, el bagatge emocional, la dificultat de deixar anar o la salut mental. Una comèdia dramàtica amb un to íntim, realista i senzill, que a través de l’espai sonor, l’escenografia i els recursos tecnològics, esdevé una experiència immersiva; un viatge de metro en el qual el públic sentirà que forma part del mateix trajecte que els personatges. I és que la vida és com un viatge de metro: hi ha persones amb qui compartim sovint viatges, d’altres amb qui mai fem el mateix trajecte; persones amb qui només fem un parell de parades, persones que es queden amb nosaltres fins a final de línia; persones que et trobes al vagó després d’anys sense veure-us, persones que baixen abans no les puguis saludar.

La línia vermella funciona com una bombolla d’intimitat dins d’un espai públic. Les assistents, mentre esperen que el metro arribi a la seva última parada, presenciaran un entramat d’històries i de vincles que neixen, convergeixen, creixen, es trenquen i es retroben.

Fitxa artística

Companyia: El Nucli Autoria: Paula Castillo Direcció: Jordi Casado i Olivas Interpretació Ariadna Barbeta, Paula Castillo, Nil Martín i Júlia Sardà Espai sonor i música original: Gaspar Corts Producció i distribució: Sonder produccions Audiovisuals: Marcos Xalabarder Il·luminació: David Ros Coordinació del Projecte: Paula Castillo Comunicació de la companyia: Ariadna Barbeta i Nil Martín Fotografia: Clara Hernández