L’Obrador d’estiu s’amplia a tres setmanes i participa activament a dos projectes europeus: Fabulamundi i ICAF

Enguany, la proposta s’allarga a vint dies i inclou l’escola d’estiu de l’ICAF (International Community Arts Festival) de Rotterdam, i el MobPro, una trobada internacional de dramaturgs de tot Europa, inclosa en el marc de la xarxa Fabulamundi

Redacció.-L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett arriba enguany a la seva XIII edició. Durant 20 dies de juliol, la sala del Poblenou serà el punt de trobada de la dramatúrgia contemporània internacional, on professors, alumnes, creadors i espectadors de procedències i estils ben diversos trobaran l’oportunitat de compartir idees, inquietuds, dubtes, creacions i projectes.
Aquestes setmanes intensives de cursos, tallers, lectures, espectacles i debats sobre aspectes diversos de dramatúrgia són un gran obrador que combina -com fa habitualment la Sala Beckett- creació, formació, intercanvi, debat i pensament, amb la voluntat de cuinar una dramatúrgia contemporània de qualitat, que respongui a les inquietuds del nostre temps i afronti les qüestions fonamentals de la condició humana.
Enguany, la proposta formativa està composta per cinc cursos de dramatúrgia, que impartiran Victoria Szpunberg (Catalunya), Sergio Blanco (Uruguai),Pau Miró (Catalunya), Frédéric Sonntag (França) i Anna Wakulik(Polònia). Pel que fa als cursos d’interpretació, hi ha les propostes de Lluís Homar i Oscar Valsecchi (Catalunya/Itàlia), Ramin Gray (Regne Unit) i Pablo Messiez (Argentina).
L’Obrador d’estiu es complementa amb un seminari a porta tancada en què 13 dramaturgs emergents de diferents països del món treballaran amb l’autor anglès Simon Stephens. Enguany, els dramaturgs participants són Jean-Denis Beaudoin (Quebec), Clàudia Cedó (Catalunya), Penda Diouf (França), Marie Kajava (Finlàndia), David Košťák (República Txeca), Claire Lapeyre Mazérat (França), Ivor Martinić (Croàcia), Pier Lorenzo Pisano (Itàlia), Charley Miles (Anglaterra), Julio Provencio (Espanya), Gabriel Sandu (Romania), Magdalena Schrefel (Àustria) i Pablo Sigal (Argentina). Tots ells han estat recomanats per teatres i centres internacionals i escriuran una obra breu a partir del tema Què us fa tanta por?. Aquests textos es presentaran al llarg de l’Obrador d’estiu en forma de lectura dramatitzada per part de la Companyia Resident de l’Obrador d’estiu, dirigida per Pau Carrió. Les lectures seran obertes al públic.
El menjador de la Beckett acollirà el 13 i el 28 de juliol l’Speaker’s Corner (micro obert), on els participants de l’Obrador d’estiu podran mostrar les obres que tenen al calaix o els esbossos de la seva feina al llarg d’aquests deu dies.
Fabulamundi, Playwriting Europe. Projecte internacional
En aquesta edició, la Sala Beckett oferirà dos espectacles semimuntats que formen part del projecte europeu Fabulamundi, Playwriting Europe, de llarga durada (2017 al 2020) que vol fomentar la mobilitat dramatúrgica entre els països participants. En aquest context, es podran veure Punys, de Pauline Peyrdade (França), amb traducció i direcció de Ferran Utzet, i Temps de segade la polonesa Anna Wakulik (professora també d’un dels cursos de l’Obrador d’estiu), traduït per Xavier Farré i dirigit per Thomas Sauerteig.
Igualment en el marc de Fabulamundi, se celebrarà del 18 al 20 de juliol el MobPro, una trobada professional per a dramaturgs internacionals. Una ocasió única perquè els dramaturgs i dramaturgues que hi participen visquin una experiència de mobilitat internacional i assisteixin a activitats d’aprenentatge entre iguals amb un grup seleccionat de dramaturgs i dramaturgues de la UE així com organitzacions i agents de primer ordre a nivell nacional i internacional.
Els principals objectius del MobPro són estimular i conscienciar mitjançant debats oberts sobre el paper i la posició dels autors i autores teatrals en la societat contemporània i oferir-los noves visions, competències i oportunitats quant a intercanvis internacionals i com posicionar-se dins del marc europeu.
La Beckett acull per primera vegada l’ICAF (International Community Arts Festival)
L’ICAF (International Community Arts Festival) és un dels festivals d’art comunitari més rellevants del món i se celebra cada tres anys a Rotterdam (Holanda). De 5 dies de durada, està obert a totes les disciplines artístiques (teatre, dansa, música, audiovisual, arts digitals i visuals) i acull artistes i projectes procedents de tots els continents.
Aquesta setmana d’activitats vol propiciar una trobada profunda, productiva i inspiradora entre artistes comunitaris. Els artistes-facilitadors convidats a l’escola i els seus mètodes han estat provats en els seus contextos, han donat resultats artístics destacats i han tingut impactes socials molt significatius. A l’escola tindran la possibilitat d’explorar com els seus mètodes poden ser transmesos a altres llocs. Durant sis dies de treball, en un ambient inspirador i amb un número limitat de participants, l’Escola d’estiu pretén compartir coneixements, crear la possibilitat de sumar-se a projectes internacionals i sembrar llavors de cara al pròxim ICAF i a altres festivals de característiques semblants. L’escola d’estiu es desenvoluparà del dilluns 23 al divendres 27 de juliol.

Etiquetes:
,