Lola Herrera i Juanjo Artero protagonitzen una comèdia de balls de saló

Tamzin Townsend, responsable de El mètode Grönholm, dirigeix el muntatge

?Sis classes de ball en sis setmanes’, escrita per Richard Alfieri i dirigida per Tamzin Townsend, es podrà veure al Teatre Borràs de Barcelona el proper 11 de novembre. Lola Herrera, una de les actrius més aclamades de l’escena teatral espanyola, i Juan José Artero, molt conegut pels seus treballs televisius, són companys de ball en aquesta comèdia mordaç i elegant produïda per Pentación.

El nord-americà Richard Alfieri és l’autor de l’obra, que arriba per primera vegada a Espanya després d’haver aconseguit èxits en els vint països on s’ha representat. El text – que l’autor va escriure després de portar a la seva mare a un concurs de balls de saló, ple de parelles d’homes joves i dones grans – es desenvolupa en set escenes, totes elles curtes i intenses. Alfieri situa la seva obra al sud dels Estats Units, però l’essència del text – la intolerància i el prejudici – és universal.

La britànica Tamzin Townsend (responsable d’El mètode Gronholm ou Gorda!) Dirigeix el muntatge, amanit amb tangos, vals, swing i rock & roll. El ball és el vincle entre els dos personatges, als que separa una diferència de 30 anys. Lola Herrera encarna el paper de la Lily, una dona de fort caràcter i naturalesa conservadora que viu a sobre amb un passat ple de frustracions i de desitjos incomplerts. El personatge al qual dóna vida Juan José Artero, que es va donar a conèixer fa 25 anys amb la sèrie ‘Verano Azul’, és un professor de ball, Michael, i Lola Herrera encarna el seu aprenent. Ell tampoc és feliç, viu a la defensiva, convençut que el destí L’ha maltractat. Amb el ball els dos oblidaran les seves diferències.

Etiquetes: