Lolita Flores en el paper de 'La Colometa' de 'La plaça del diamant' i Blanca Portillo interpretant 'El testamento de María' a la programació del Teatre de Salt 2015

A més, també apareix a la programació 'Una jornada particular' amb Clara Segura i Pablo Derqui i les últimes funcions 'd’El Crèdit', amb Jordi Bosch i Jordi Boixaderas

Vint-i-dues propostes de teatre, dansa, cinema, òpera i espectacles familiars confirmen la programació del primer semestre del 2015 del Teatre de Salt. Es tracta de grans èxits teatrals protagonitzats per alguns dels grans noms de l’escena actual com Blanca Portillo, Lolita Flores, Ramon Madaula, Clara Segura, Pablo Derqui, Paolo Nani, Jordi Bosch, Jordi Boixaderas, o directors com Jordi Casanovas, Julio Manrique, Sergi Belbel, Oriol Broggi o Agustí Villaronga, entre altres.

 Els grans noms de l’escena actual tornaran a omplir l’escenari del teatre, amb propostes d’èxit que ja han captivat el públic teatral més exigent:

 Lolita Flores interpreta La Colometa en una versió teatral de La plaça del diamant. Un xoc de cultures explosiu amb una gran força escènica que narra la història d’una dona a la Barcelona de la Guerra Civil i la postguerra. Blanca Portillo presenta El Testamento de María, la història pagana de la mare de Jesús de Natzaret, dirigida per Agustí Villaronga amb escenografia de Frederic Amat, una proposta que ja va triomfar en la darrera edició del Grec Festival de Barcelona. Oriol Broggi (La perla 29) dirigeix, en la primera funció a les comarques gironines, l’èxit del cinema Una jornada particular, amb Pablo Derqui i Clara Segura. Josep Julien, sota la batuta de Xicu Masó, presenta El bon lladre, el text de l’autor irlandès Conor Mcpherson sobre com un home intenta escapar del seu propi destí. Finalment, la companyia de dansa Mal Pelo convidarà al públic a veure el procés de treball del seu darrer espectacle El cinquè hivern després d’una residència creativa de la companyia al Teatre de Salt.

Enguany, i sota el títol Un tip de riure, s’ofereixen quatre propostes que tenen l’humor com a fil conductor. Teatre de qualitat  per a passar una bona estona: comèdia, teatre gestual, thriller… una barreja de gèneres amb l’objectiu principal d’arrencar el somriure dels espectadors. Així, torna Paolo Nani, el pallasso italià amb La Carta, una proposta per a tots els públics, que ja va entusiasmar a Temporada Alta 2014; una perla del teatre gestual internacional. Jordi Casanovas presenta la comèdia negra Idiota, un thriller protagonitzat per Ramon Madaula i Anna Sahun. També participaran Jordi Bosh i Jordi Boixaderas amb El Crèdit, entre d’altres.