Looper tanca la 45a edició de Sitges, marcada pel triomf de Holy Motors

Fi de festa amb la projecció d''Spring Breakers' a la sessió sorpresa i la première mundial de 'Paranormal Activity 4'

La fi del món no ha arribat, però sí la fi de Sitges 2012. Aquest vespre es celebra la gala de cloenda amb el lliurament dels premis de la 45a edició, que ha tingut com a vencedora la pel·lícula Holy Motors, de Léos Carax (veure palmarès complet). El film de ciència-ficció i viatges en el temps, Looper, de Rian Johnson, és l’encarregat de posar punt i final al Festival, abans de les tradicionals maratons de la nit i del diumenge.
Looper compta amb un repartiment de luxe format per Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt i Emily Blunt. Johnson, director de Brick (2005), ha afirmat en roda de premsa aquest migdia: “En una pel·lícula de viatges en el temps, el més important no és que tot tingui sentit, però sí que s’han de respectar unes regles i explicar una bona història”. Situada en un futur no gaire llunyà, un assassí a sou haurà d’enfrontar-se al seu propi “jo” del futur; una pel·lícula que, de ben segur, guanyarà adeptes amb el temps. L’altre protagonista indiscutible de la cloenda és l’entrega del Gran Premi Honorífic, que aquest any es concedeix al director Neil Jordan , un reconeixement a tota la seva carrera. Jordan va guanyar a Sitges l’any 1984 amb el film The Company of Wolves, i va dirigir títols com The Crying Game (Oscar al millor guió original, 1992) o la popularInterview with the Vampire.
Després de la cloenda, arriba l’esperada sessió sorpresa a l’Auditori ambSpring Breakers, de Harmony Korine, una comèdia d’aire adolescent amb Selena Gómez, James Franco i Vanessa Hudgens. La Marató nocturna d’avui ofereix una altra de les sorpreses del Festival, la première mundial de Paranormal Activity 4, de Henry Joost i Ariel Schulman, un regal per a tots els seguidors de la saga de terror domèstic amb més èxit dels últims anys. End of Watch, de David Ayer amb Jake Gyllenhaal i The Bay de Barry Levinson.
 
Foto: Rian Johnson