L’orfe del clan dels Zhao fa el ple i s’endú els sis Premis Butaca als quals optava

Llibert, de la companyia Les Llibertàries, ha estat votada la millor obra de petit format i Gemma Brió s’ha endut el reconeixement al millor text

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya han tingut lloc aquest vespre al Teatre Principal de Barcelona. La cerimònia ha celebrat una 20a edició en què L’orfe del clan dels Zhao s’ha imposat com a gran guanyador i s’ha endut els sis Premis Butaca, fent el ple, ja que eren tots als quals el muntatge optava: millor muntatge, direcció, actor (Julio Manrique), actor de repartiment (Pablo Derqui), il·luminació (Pep Barcons) i vestuari (Berta Riera). Darrere seu, la resta d’espectacles han aconseguit acumular únicament un màxim de dos premis.

Llibert ha estat considerada pels espectadors el millor espectacle de petit format, i la colpidora obra de Gemma Brió també s’ha endut el Butaca a millor text. Pel que fa a la part femenina de la gala, el premi a millor actriu ha estat per a Clara Segura, pel seu paper a La Rosa Tatuada, de Tenesse Williams. La millor actriu de repartiment ha estat Mar Ulldemolins, per la seva aparició a El joc de l’amor i de l’atzar, i la millor actriu de musical Mone Teruel, per la seva interpretació a Marry me a little. El premi al millor espectacle de dansa ha reconegut Capricis, i el de espectacle familiar, Moby Dick.

Pel que fa al teatre musical, el millor muntatge d’aquest gènere ha estat per Germans de Sang, que també ha aconseguit el premi al millor actor de musical per a Benjamí Conesa. Informe per a una acadèmia, que optava a sis premis, se n’ha endut també dos: millor composició musical per Sílvia Pérez Cruz i millor escenografia per Jordi Queralt. Doña Rosita la soltera i El caballero de Olmedo, que optaven igualment a sis premis, se n’han endut un cada un: millor caracterització per a Núria Llunell i millor disseny d’espai sonor per a Roc Mateu, respectivament. Un aire de família, l’obra que partia amb més nominacions acumulant-ne set, ha hagut de marxar amb les mans buides.

Guanyadors dels XX premis butaca de teatre de Catalunya

 

Muntatge Teatral

L’orfe del clan dels Zhao (La Perla 29)

 

Petit Format

Llibert (Cia. Les Llibertàries)

 

Direcció

Oriol Broggi (L’orfe del clan dels Zhao)

 

Musical

Germans de Sang (Germans de Sang)

 

Dansa

Capricis (Àngels Margarit/Cia. Mudances/Grec’13)

 

Per A Públic FamIliar

Moby Dick, un viatge pel teatre (T.Lliure)

 

Actor Teatral

Julio Manrique (L’orfe del clan dels Zhao)

 

Actriu Teatral

Clara Segura (La rosa tatuada)

 

Actor De Repartiment

Pablo Derqui (L’orfe del clan dels Zhao)

 

Actriu De Repartiment

Mar Ulldemolins (El joc de l’amor i de l’atzar)

 

Actor De Musical

Benjamí Conesa (Germans de Sang)

 

 Actriu De Musical

 Mone Teruel (Marry Me a Little)

 

Escenografia

Jordi Queralt (Informe per a una Acadèmia)

 

 Il·luminació

 Pep Barcons (L’orfe del clan dels Zhao)

 

Vestuari

Berta Riera (L’orfe del clan dels Zhao)

 

Caracterització

Núria Llunell (Doña Rosita la Soltera)

 

 

DISSENY ESPAI SONOR

Roc Mateu (El caballero de Olmedo)

 

 Text Teatral

 Llibert (Gemma Brió)

 

Composició Musical

Sílvia Perez Cruz (Informe per a una Acadèmia)

 

BUTACA HONORÍFICA ANNA LIZARAN

Rosa Novell