
25 maig 2010 L’Orquesta Buena Vista Social Club a L’Auditori
El dia 27 de maig actuaran a sala 1 Pau Casals de L'Auditori, un concert emmarcat dins el Cicle de Músiques Llatines
L’Orquesta Buena Vista Social Club portarà a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori els seus mítics i nostàlgics ritmes cubans el dia 27 de maig, amb un concert molt especial que promet rememorar L’època daurada de la Cuba dels anys 40.
L’Orquesta Buena Vista Social Club es forma a finals de la dècada dels 90 a Cuba, a partir de la idea de productor musical americà Ray Cooder de reunir i fer reviure les més importants velles glòries cubanes dels anys 40. Entre elles s’hi trobaven gran noms com Ibrahim Ferrer, Rubén González, Cachaito, Omara Portuondo, etc. Al 1996 L’Orquesta Buena Vista Social Club® grava un disc i a més de girar per tot el món protagonitzant un fenomen de masses, L’empenta final ve donada per la realització de la peL’lícula documental homònima del productor i cineasta alemany Wim Wenders.
Encara avui dia els membres de L’Orquestra Buena Vista Social Club es pregunten el perquè D’un fenomen que va arrossegar el món sencer cap al fervor per la música tradicional cubana, quan aquesta havia quedat relegada a L’oblit feia molt de temps. Va ser qüestió de L’amor, la passió, que van bolcar tots i cadascun D’ells en aquell projecte? Segurament. I és que només cal escoltar el disc homònim de 1996 ?que ha venut més de 8 milions de còpies fins el dia D’avui? o L’àlbum que van enregistrar en directe al mític Carnegie Hall de Nova York el 1998 en un concert històric per adonar-se que hi ha molt de respecte, entusiasme i emoció al darrera.
Amb les mateixes energies D’aleshores, dotze anys després, segueixen al peu del canó alguns dels membres primigenis de la banda, com el genial trompetista Guajiro Mirabal, el guitarrista Manuel Galbán, el virtuós del llaüt Barbarito Torres i el director musical i trombonista Aguaje Ramos, i noves incorporacions que han sabut mantenir L’esperit inicial de la formació, com els cantants Carlos Calunga i Idania Valdés o el pianista Rolando Luna. Tots ells segueixen fent D’ambaixadors de L’època daurada dels anys 40 a Cuba, interpretant amb majestuosa sinceritat sones, boleros, danzones, guajiras i altres músiques carregades de tendresa i nostàlgia que, irremeiablement, ens porten a la memòria noms com Ibrahim Ferrer, Rubén González, Compay Segundo o Cachaíto López, que van deixar una empremta inesborrable en la història de la música i en el cor de milions de persones.