L’Orquestra de Cambra de Granollers i Robert King presenten diumenge "L’Heroica de Beethoven"

El Teatre Auditori de Granollers acollirà aquest diumenge, 4 d’octubre, el primer concert de la temporada de l’Orquesta de Cambra de Granollers, dirigit per Robert King

Dijous, 1 d’octubre, es va celebrar al Teatre Auditori la roda de premsa de presentació de la nova temporada de l’Orquesta de Cambra de Granollers, així com del primer concert de la temporada de l’Orquestra de Cambra: L’Heroica de Beethoven, que tindrà lloc aquest diumenge 4 d’octubre, a les 19 h. 

La presentació va comptar amb les paraules de Josep Marquès, president de la Fundació de l’Orquestra de Cambra de Granollers; Corrado Bolsi, director de l’Orquestra de Cambra de Granollers; Robert King, director de prestigi internacional i convidat al concert de diumenge i Josep Mayoral, alcalde de Granollers i encarregat de tancar l’acte.  

El president, Josep Marqués, va donar la benvinguda i va emmarcar la nova temporada de l’Orquestra de Cambra dins de la programació d’Escena Gran. El president també va agrair, una vegada més, el suport del Club de Patrocini de l’Orquestra de Cambra de Granollers i el Teatre Auditori de Granollers. “La nostra voluntat és treballar, una temporada més, per consolidar l’Orquestra i que se’ns conegui més. En definitiva, arribar a més gent perquè tothom pugui gaudir del gran nivell de la nostra orquestra”.   

Seguidament, Corrado Bolsi va presentar, un a un, els concerts que conformen la temporada de l’Orquestra 2015‐2016: L’Heroica de Beethoven amb Robert King (4 d’octubre), el concert de Nadal amb el grup In Crescendo (19 i 20 de desembre), el concert per a oboè i orquestra amb Schellenberger, (31 de gener) la proposta Alicía en el país de les meravelles amb el Cor infantil Amics de la Unió de Granollers (13 de març) i la 7a Simfonia de Beethoven (15 d’abril). El director de l’orquestra va destacar de la nova temporada que “l’orquestra ha fet un pas endavant i ha experimentat amb noves col∙laboracions”. És el cas del concert amb el grup local In Crescendo, el concert amb el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers o el concert que tancarà la temporada i que comptarà amb la col∙laboració d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Granollers i el gran Claudi Arimany.  

El director també va recordar que l’orquestra segueix impulsant el projecte Musicànim a l’Hospital de Granollers, les sessions escolars dels concerts de l’orquestra i els concerts familiars, que tindran lloc el mateix dia que el concert d’adults però a les 17.30 h. Un cop presentada la temporada, Robert King, un dels director d’orquestra amb més prestigi internacional, va presentar el primer concert de la temporada L’Heroica de Beethoven, una obra que trenca amb el classicisme i ens endinsa dins del romanticisme del seu màxim exponent, Beethoven. El concert se centrarà, tal com va explicar King en una de les obres amb és força i intensitat de la història de la música clàssica: la Tercera Simfonia del compositor de Bonn, coneguda com l’Heroica.

Robert King és àmpliament reconegut com un dels directors britànics més importants de la seva generació. Durant més de 30 anys ha gaudit d’una carrera internacional treballant amb orquestres, cors i companyies d’òpera de fama mundial i un repertori inusualment variat de Rameau a Rossini, Vivaldi a Vaughan Williams, Bach a Beethoven, Haendel a Howells, Fasch a Finzi , Purcell a Pärt, Gluck a Gubaidulina, Schütz a Saint‐Saëns, Mendelssohn i Mozart entre d’altres. El concert de diumenge és el segon cop en que Robert King dirigeix l’Orquestra de Cambra de Granollers. L’anterior ocasió va ser el 17 de març de 2013 dirigint la Simfonia Júpiter de Mozart i la Missa Nelson de Haydn.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va tancar la roda de premsa, tot destacant que “estem davant d’una molt bona temporada de l’orquestra”, una temporada es defineix per la capacitat d’assumir riscos, “experimentant amb nous músics i integrant als alumnes de l’Escola de Música als concerts”; la vocació per l’identitat, “a través de la relació amb les escoles, la ciutat, l’hospital…”; la vocació internacional, “portant a Granollers músics de la talla de Robert King o Schellenberger”; la vocació d’innovar, “buscant noves mirades per adaptar‐se a la realitat del moment” i, per últim, l’ambició, “l’orquestra no es conforma mai, vol seguir creixent dia a dia i millorar, no només tècnicament, sinó també en la relació amb el públic”.