L’Orquestra del Conservatori actuarà amb l’Orquestra Nacional Juvenil d’Uruguai

El concert tindrà lloc dimecres, dia 1 d’octubre, a les 20 h, a la sala Xavier Montsalvatge de l’Auditori de Girona

L’Orquestra del Conservatori de Girona participarà en el concert que oferirà l’Orquestra Nacional Juvenil d’Uruguai, dirigida pel mestre Ariel Britos, aquest dimecres, dia 1 d’octubre, a les 20 h, a la sala Xavier Montsalvatge de l’Auditori de Girona. L’orquestra sud-americana, que aplega 70 joves talents d’entre 15 i 25 anys, presentarà Una fiesta latinoamericana, amb ritmes tant populars com de candombe o tango, de la mà de Piazzolla o Ginastera. Aquest concert forma part de la gira que l’orquestra uruguaiana està fent per Europa, i al qual han precedit dos mes, a Berlín i París.

L’Orquestra Nacional Juvenil d’Uruguai forma part de la Fundació Sodre, que va néixer amb la voluntat i el compromís de ser una plataforma per donar oportunitat a joves procedents dels sectors socials més desfavorits, perquè puguin accedir a una educació de qualitat i viure experiències artístiques úniques. Des de fa prop de vint anys, aquest és l’objectiu del maestro Britos, director de l’orquestra.

A més, es pretén sensibilitzar el públic sobre l’acció social del Sistema d’Orquestres Infantils i Juvenils i donar als joves músics l’oportunitat de conèixer, compartir i participar en experiències en àmbits acadèmics i culturals d’arreu del món. És precisament aquest últim objectiu el que ha portat l’Orquestra Nacional Juvenil d’Uruguai a buscar la col·laboració de l’Orquestra del Conservatori de Girona. D’aquestes manera, els joves d’ambdues formacions compartiran l’experiència d’assajar junts dimarts, 30 de setembre, a més d’assistir a una sessió pedagògica a càrrec del director, Ariel Britos.