L’Orquestra i el Cor del Liceu a la 30a edició del Festival Internacional de Música Clàssica a Sant Fruitós de Bages

El festival s'està duent a terme durant el mes de juliol als jardins de Sant Benet de Bages

Redacció.- El Festival Internacional de Música Clàssica celebra el seu 30è aniversari amb una edició especial. Enguany, el festival tindrà lloc els dijous 4, 11 i 18 de juliol i el divendres 26 de juliol als jardins de Sant Benet de Bages a Sant Fruitós de Bages. S’inaugurarà el 4 de juliol amb la “Gala d’òpera i musical” amb les sopranos Tina Gorina i Clara Renom, el tenor Carles Cosías i el baríton Carles Daza, acompanyats al piano per Stanislav Angelov. Destacaran peces d’artistes com Massenet, Puccini, Verdi, Bernstein i Guinovart, i la gala estarà presentada per Joan Vives i l’artista Pep Creus amb Joan M. Segura.

El segon dia, 11 de juliol tindrà lloc la “Gala instrumental”, de la mà d’artistes de gran renom internacional que oferiran 3 duos. Els pianistes Mark Solé Lerís i Frédéric Chauvel recitaran un repertori a 4 mans al piano, el segon duet serà amb el violinista Michel Gershwin i la pianista Anna Tyshayeva i la gala finalitzarà amb el concert del pianista Georgi Mundroz i el clarinetista, Roman Kuperschmidt.

El dijous 18 de juliol se celebrarà un concert de duos romàntics per a dues veus i piano, amb la soprano Núria Rial i la mezzosoprano Mireia Pintó amb Vladislav Bronevetzky al piano. L’actuació barrejarà els duos amb piano i diverses peces per a piano sol, amb peces de Schumann, Saint-Saëns, Viardot o Dvorák.

L’acte de clausura serà divendres 26 de juliol amb el concert “Rèquiem de Mozart” interpretat per l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu. L’actuació comptarà amb més de 100 artistes que interpretaran l’obra, a càrrec de Konstantin Bogdanoski (soprano), Natàlia Perelló (soprano), Cristina Tena (contralt), Nauzet Valerón (tenor), Dimitar Darlez (baix) dirigits pel mestre Pablo Assante.

Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web del festival i presencialment a les taquilles.