L'orquestra de percussió ibèrica Coetus celebra 10 anys amb un concert a L'Auditori

El grup presentarà nou repertori i nous integrants com Carles Dénia entre d’altres

Redacció.- Aquest dijous 23 de febrer Coetus, la primera orquestra de percussió ibèrica, celebra 10 anys amb un concert a L’Auditori. La formació presentarà nou repertori, que formarà part del nou disc que enregistraran a la tardor i donarà la benvinguda oficial als quatre nous integrants, Carles Dénia, Rusó Sala, Mario Mas i Martí Serra, en un espectacle que s’inclou dins dels festivals Barnasants i Tradicionarius.
Després del pas i de la llavor sembrada per Eliseo Parra, Coetus incorpora a Carles Dénia. I amb ell tot un bagatge d’un artista que ha transitat els camins del jazz, el flamenco i el cant d’estil valencià; és compositor i poeta. És una figura forta i creativa que marca una frontissa en els deu anys de vida del grup català. Obre un nou camí amb altres sonoritats i enforteix les arrels d’on s’alimenta Coetus. El grup mira cap a l’horitzó de la composició i de noves formes per contribuir a mantenir viu el folklore entenent-lo com a variació i creació. Durant els últims mesos, Dénia ha anat girant amb el seu últim disc, L’home insomne (Comboi Records, 2015).
Coetus uneixen la rica diversitat de la música de la península ibèrica, la tradició i les noves formes expressives i llenguatges. Cants de celebració, de treball, de bressol, un desplegament d’instruments de percussió espectacular i autèntica pirotècnia sobre l’escenari amb 19 músics.