L’Orquestra Philarmonia de Praga i el prestigiós Trio Guarneri, a L’auditori de Girona

El Trio Guarneri està considerat el trio amb piano més important del món

El programa s’inicia amb el Triple Concert de Beethoven, una obra molt coneguda però poc interpretada per la seva dificultat.
L’Auditori de Girona rep L’Orquestra Philharmonia de Praga, amb el seu director Kaspar Zehnder, acompanyats pel trio amb piano més important del món: el Trio Guarneri, que ha estat aclamat per la crítica gràcies a la seva tècnica i a la seva impecable precisió. Al concert, que tindrà lloc el proper diumenge 27 D’abril a les 7 de la tarda, interpretaran la primera part del Triple concert de Beethoven, una obra molt coneguda però poc habitual a les sales de concerts per la seva dificultat D’execució. Aquesta obra de gran bellesa del geni de Bonn obrirà un programa que es completa amb la brillant Primera Simfonia de Schumann, també anomenada Primavera.

Trio Guarneri
Fundat el 1986, el Trio Guarneri de Praga reuneix a tres solistes internacionalment famosos amb gran experiència en la tradició txeca de música de cambra. Es tracta D’Ivan Klánsky, probablement el pianista més destacat del seu país, Cenek Pavlik, un dels violinistes txecs més importants de la generació actual, i Marek Jerie, destacadíssim violoncelista. Tots tres treballen amb un temperament musical molt afí i amb similituds de criteris, que converteix les seves versions en autèntiques creacions del gènere. Tenen un objectiu comú que es conjuga perfectament amb la seva tècnica impecable, un sentit molt fi de L’estil i una gran profunditat en la interpretació musical.
El trio, que ha viatjat pel món sencer oferint concerts i assistint a festivals, ha rebut nombrosos i prestigiosos premis.

Orquestra Philarmonica de Praga i i Kaspar Zehnder
L’Orquestra Philharmonia de Praga es va fundar el 1994 i funciona com un conjunt versàtil i dinàmic, que va ampliant periòdicament el seu repertori i enregistra nous treballs, al mateix temps que col·labora amb artistes destacats i creixen les seves aparicions als festivals internacionals.

Kaspar Zehnder és, des de 2005, el seu director titular. Zehnder va realitzar els seus estudis de flauta, piano, teoria de la música i direcció a L’Acadèmia de les Arts de Berna i va actuar per primera vegada amb la Kammerorchester Neufeld de Berna i la Burgdorfer Kammerorchester. Entre 1997 i 2006 va ser director principal de L’orquestra de L’Acadèmia D’Arts de Berna, i es va centrar especialment en el repertori contemporani. Zehnder ha ocupat el lloc de director musical i artístic del Festival Clàssic de Murten (Suïssa) des de 1999, que ha passat de L’àmbit local a convertir-se en una cita cultural de referència. Ha estat també, durant cinc anys, director principal de L’Orquestra Filharmònica de Sibiu (Romania). El 2003 va ser nomenat director musical del Zentrum Paul Klee de Berna. En aquest important centre cultural multimèdia va fundar L’Ensemble Paul Klee (agrupació orientada principalment a la música del segle XX), amb el qual també actua com a flautista.

Etiquetes: