Lucky Chops, la brass band del moment, obrirà la 16a edició del San Miguel Mas i Mas Festival al Teatre Coliseum

El concert de Lucky Chops al Coliseum inagura el 16è Festival Mas i Mas

Lucky Chops és la brass band que es va donar a conèixer gràcies a les seves actuacions a la parada del metro de Nova York de Union Square. D’ençà que les seves agosarades revisions de clàssics del pop, el soul i el funk. van fer-se virals gràcies a Youtube, han girat per arreu del món i estan en plena preparació del seu primer àlbum d’estudi, a través d’una campanya de microfinançament que va acabar fa dos mesos. En poc més d’un parell d’anys Lucky Chops han desbancat grups mítics com The Soul Rebels i Dirty Dozen Brass Band en termes de popularitat i les seves actuacions arreu del planeta pengen, orgulloses, el cartell de sold out. La clau de l’èxit d’aquest grup novaiorquès no és altra que una energia desbordant i un esperit jove, altament atrevit a l’hora d’abordar covers de grans clàssics del pop, el soul i el funk de tots els temps: des de “Hello” d’Adele, “Funkytown” de Lipps Inc., “I feel good” de James Brown, o “Bad Romance” de Lady Gaga. Totes elles sonen, renovades, amb la brillant sonoritat dels metalls i un ritme encomanadís: una veritable festa, un espectacle explosiu que farà aixecar el públic de la cadira.

 Un mes de música per endavant

Al mateix escenari s’hi congregaran grups de la talla d’Incognito (5 d’agost),referent indiscutible de l’acid jazz, Electro Deluxe (11 d’agost), formació carregada de groove que presentarà el seu darrer disc, “Circle”, Andrea Motis Swing Tribute (23 d’agost), un nou espectacle ideat per una de les artistes més reputades del nostre país en el terreny del jazz, Juan Perro Sexteto (25 d’agost), que revisarà en format de sextet el darrer treball de Santiago Auserón, “El viaje”, i Clarence Bekker Band (31 d’agost), que serà l’encarregada de tancar el San Miguel Mas i Mas Festival amb un espectacle de soul i funk en què a més de música també hi haurà dansa, amb una sèrie de convidats molt especials.
Enguany, els escenaris del Festival seran el Teatre Coliseum, la sala Jamboree, el tablao Tarantos i el club Moog, espais que acolliran prop de 70 espectacles diferents en més de 200 actuacions emmarcades en estils com el jazz, el blues, el soul, el swing, l’R&B, o la música electrònica.
Barcelona, escola de jazz
 
Com a novetat de la present edició, en la programació al Jamboree s’inclourà, de l’1 al 7 d’agost, la Global Music Foundation Barcelona’18 (GMF Barcelona’18), una sèrie de concerts, tallers i sessions “after hours” amb artistes de primer nivell, com són el llegendari trompetista Eddie Henderson, el gegant del piano Bruce Barth, la diva del jazz i dues vegades nominada al Grammy René Marie o el saxofonista Perico Sambeat, entre molts d’altres. Aquests músics no només actuaran a sobre l’escenari del Jamboree, sinó que, a més a més, oferiran seminaris i tallers als estudiants que s’apuntin al curs. Classes instrumentals i vocals, tallers de grup, assajos supervisats… tindran lloc al Taller de Músics i al CNAB (Club Natació Atlètic Barceloneta) al llarg de la setmana que dura aquest esdeveniment. D’aquesta manera, el San Miguel Mas i Mas Festival completa la seva oferta de concerts amb un programa d’activitats que busquen estimular els estudiants i donar-los la possibilitat d’actuar també davant del públic. En definitiva, fer que la música sigui una celebració ben dinàmica, viscuda i compartida pels oients, artistes, professors i alumnes.