Ludovikos presenta a Barcelona les millors composicions de la seva trajectòria

El cantautor cretenc captiva el públic amb un genuí i melancòlic cant recitat, acompanyat de la seva inseparable mandolina renaixentista

Ludovikos ton Anogeion va començar la seva carrera musical a Grècia el 1985, després que un dels compositors més coneguts de la música contemporània grega, Manos Hatzidakis, L’escoltés a Anoya, el seu poble natal, situat a les muntanyes de Creta. Hatzidakis va definir Ludovikos com un poeta-músic amb una personalitat única en el seu gènere. Des D’aleshores ja ha presentat catorze discos al mercat musical grec.

El seu genuí cant recitat hipnotitza el públic devot que el segueix a través de lletres poètiques i ritmes melòdics amb temes dedicats tant a la dolçor de L’amor com al dolor que deixa la mort de L’ésser estimat.

Són molt conegudes i comentades les decisions que pren quan ha de triar els espais i els horaris per als seus recitals. Normalment els emplaça després de la mitjanit a castells, teatres oberts i vells monestirs. A L’estiu, els seus concerts comencen a les quatre de la matinada i acaben amb els primers raigs de sol de L’alba.

Ludovikos ton Anogeion va sempre acompanyat de músics reconeguts i ell mateix toca la «inseparable» mandolina renaixentista. Sense cap mena de dubte, L’artista ha creat el seu propi estil de cantautor, D’un to melancòlic sense precedents.

El programa antològic que presentarà aquesta nit a la Capella de Santa Àgata (Plaça del Rei) consisteix en una compilació dels temes més coneguts de la seva llarga carrera discogràfica. Com que considera fonamental la comprensió de les lletres, el públic podrà seguir-les a través de la traducció que s’ha preparat per a L’ocasió.

Etiquetes: