'M.U.R.S.', la instal·lació 2.0 de La Fura dels Baus

La nova producció serà el primer SmartShow de la història i s'estrenarà el 30 de juny al Grec Festival de Barcelona

Com serà viure a les anhelades SmartCities del futur? Què es deu sentir en viure en un entorn imperat per la tecnologia en estat pur? Us atreviu a viatjar a un espai regit per criteris d’intel·ligència i eficiència augmentada?

La societats d’avui en dia, tal com la coneixem, és fruit de la revolució industrial. Però la seva transformació en societats SmartCities és i serà conseqüència directa de la revolució tecnològica i informativa que estem vivint. Si bé aquest desenvolupament ja ha afectat individus, empreses i economia, els paradigmes actuals de la vida urbana tenen els dies comptats. La carrera de les ciutats intel·ligents ja ha començat.

Amb la finalitat de viure aquest nou model de democràcia digital, La Fura dels Baus planteja la vivència teatral d’una autèntica SmartCity. M.U.R.S. apaivagarà totes les incògnites als qui visquin aquesta instal·lació 2.0. Serà l’experiència de viure en un món prototípic on les premisses de les ciutats intel·ligents es porten fins al límit. Inclourà totes les dimensions d’aquesta revolució, sense excepció: economia, mobilitat, ecologia, ciutadania, governabilitat i vida digital. Ens trobem, sense cap mena de dubte, davant del primer SmartShow de la història, amb l’inconfusible segell de La Fura.

Per tal de forjar els fonaments d’aquesta instal·lació 2.0, els components de La Fura dels Baus han treballat durant una llarga temporada al Massachusetts Institute of Technology (MIT) i al Futurelab de l’institut Ars Electronica de Linz (Àustria). A més a més, també han comptat amb l’assessorament del prestigiós departament d’Open Systems de la Universitat de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili, juntament amb TigreLab i l’Institut Muncipal d’Informàtica de Barcelona.

Després de 20 anys desenvolupant i investigant projectes pel seu propi compte, els directors de La Fura dels Baus es reuneixen de nou. Tot aquest temps deambulant pels diferents camins fureros ha permès enriquir-se i experimentar amb nous llenguatges. Tornar a unir forces en un moment com aquest, doncs, és ben natural: tota l’experiència ha estat catapultada per dissenyar M.U.R.S., la nova obra de La Fura dels Baus. Serà el tret de sortida del Grec Festival de Barcelona, l’any del tricentenari del 1714.