Macaco llança el single One step amb l'exclusiva col·laboració de Youssou N'Dour

El tema forma part de l'àlbum 'El vecindario'

Macaco llança la cançó One step (amb Youssou N’Dour i Oumou Sangare com artistes convidats), com a nou single del seu disc ‘El vecindario’ (EMI), últim Premi de la Música 2011 al Millor Àlbum de Pop. One step és una cançó d’aires reggae, refrescant, ballable i festiva, que arriba acompanyada d’un magnífic vídeo de connexió africana en què, al costat de Macaco, apareixen el senegalès Youssou N’Dour i la malinesa Oumou Sangare, dos grans noms de la música africana.

El nou àlbum de la banda liderada per Daniel Carbonell fa 30 setmanes que apareix a la llista dels més venuts a l’estat, amb Disc d’Or, i s’ha publicat també a Argentina, Mèxic i Brasil. Al disc, artistes d’arreu del món s’han unit a Macaco per cantar junts 18 cançons claus, èxits dels cinc àlbums de Macaco i dos temes inèdits, en un exercici d’agermanament musical. De l’estat hi participen Estopa, Fito Cabrales, Bebe, Chambao, Manolo García, La Shica, Rosario Flores, La Mari i Muchachito Bombo Infierno. A aquest grup s’hi afegeixen Jorge Drexler (Uruguai), BNegão (Brasil), Aterciopelados (Colòmbia), Ximena Sariñana (Mèxic), Seu Jorge (Brasil), Natalia Lafourcade (Mèxic), Marcelo D2 (Brasil), Youssou N’Dour (Senegal), Oumou Sangare (Mali), Brett Dennen (Estats Units), Fidel Nadal (Argentina), Michael Franti (Estats Units) i Nazao Zumbi (Brasil).

Produït per Dani Macaco, Jules Bikoko i Roger Rodés “Ferrero”, ‘El vecindario’ és el sisè àlbum de Macaco, després de ‘El mono en el ojo del tigre’ (1999), ‘Rumbo submarino’ (2001), ‘Entre raíces y antenas’ (2004), ‘Ingravitto’ (2006) i ‘Puerto Presente’ (2009). És la continuació d’una carrera que va començar als carrers de Barcelona i que ha merescut elogis de públic i crítica.