Macaco obre la gira del seu nou treball discogràfic, El murmullo del fuego (EMi Music, 2012), el proper divendres 13 d'abril a la sala Stroika de Manresa

El carismàtic artista català Daniel Carbonell, obrirà el foc a la Casa de la Música de Manresa de la seva gira de presentació, i farà una residència tècnica prèvia a la sala durant una setmana

‘Lo cierto es que el sol, como una inmensa escoba luminosa, rompió de repente la niebla y la empujó a lo lejos. Hizo ¡plof! y se esfumó’ és la veu de José Saramago la que obre el disc com volent encoratjar el caràcter, marcar el rumb de les 14 cançons d’un àlbum brillant, vitalista i positiu, impulsat a través d’una música global, rítmica i estimulant. Un disc per escoltar, ballar i imaginar. De tornades clares i estrofes plenes de subtileses.

El murmullo del fuego (EMI Music, 2012) és, sobretot, un àlbum lluminós, que obre portes i finestres per injectar una dosi d’alegria en temps d’ombres, amb cançons que aposten pel natural, per la senzillesa, per L’artesà, sempre amb aquesta capacitat per compondre tonades que s’enganxen dins de temes ‘himnòtics’ (sí, amb m d’himne) de fortes arrels etno-musicals, amb el reggae i els seus descendents com a font d’inspiració principal.

És el seu sisè àlbum gravat en estudi després de Puerto Presente i El Vecindario, amb els quals Macaco ha aconseguit els majors èxits de la seva carrera. Puerto Presente va ser n º 1 i disc de platí a Espanya, va guanyar el Premi Ondas (Millor Àlbum), Premi de la Música (millor vídeo), Premi 40 Principals (millor vídeo) i Premi Rolling Stone. El seu primer single (Moving) va batre tots els rècords a Espanya: tres Discos de Platí en descàrregues digitals, n º 1 en vendes, n º 1 en ràdios, n º 1 en ringtones, elegida Cançó de l’Any pels lectors del diari El País i nominada als Grammy Llatins com a Millor Cançó Alternativa i als MTV Europe Music Awards.

Etiquetes:
,