MACBA, 20 anys amb les portes obertes

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona fa 20 anys, i ho commemora amb una gran jornada festiva. El dissabte 28 de novembre des de les 10 h del matí fins a la mitjanit el Museu ho celebrarà amb una jornada de portes obertes per visitar les exposicions en curs i, de manera extraordinària, també es podrà accedir a espais privats del Museu com són les Reserves, el Taller de Restauració, l’Arxiu i la Biblioteca. S’oferirà una marató de visites comentades cada hora en punt, d’11 h a 21 h, a les mostres de “Sergi Aguilar. Revers/anvers”; “Desitjos i necessitats. Noves incorporacions de la Col·lecció MACBA”; “Espècies d’espais”; “Capella. Carlos Bunga”; “Miserachs. Barcelona” i “A. XMI”. A més, tothom podrà accedir en qualsevol moment de la jornada a l’Auditori Meier per veure la projecció d’obres de la Col·lecció i, també, contemplar-la a la façana principal, a les 18 h de la tarda. Pel públic familiar hi ha previst un “happening de confeti” a l’Atri del Museu, d’11 h a 19 h, i el taller “Minitecnòlegs en acció!”, a l’Espai Taller, en dues sessions de matí, 11 h i a la tarda, 16:30 h. Pels més menuts, a la zona de joc i descans, el nou espai familiar, s’hi durà a terme una activitat especial: Build a Sound amb Mónica Rikic. Al vespre serà el torn d’una edició especial del MACBA ES VIU amb dansa i concerts, a les 20 h Les Filles Föllen i a partir de les 22 h Internet2, Arponera i Flamaradas. A l’entorn del MACBA, la festa continuarà amb un mercat gastronòmada VAN VAN. Les caravanes de cuina ocuparan els espais al voltant del Museu des de divendres 27 fins diumenge 29 de novembre.

El 28 de novembre també serà el punt de partida d’altres iniciatives per celebrar el 20è aniversari del Museu. Així, totes les persones nascudes el 1996 tindran un carnet d’Amic MACBA i, si ja són Amics o Família MACBA, podran renovar el seu carnet per només 20 €. Pels qui encara no ho són, s’oferirà el carnet amb un descompte del 30%, amb un cost de 35€. MACBA Store Laie farà una selecció de productes amb un 20% de descompte i, per cada compra superior a 20 €, una galeta feta amb la col·laboració d’Impulsem, cooperativa del Raval.

A les xarxes socials es podrà seguir la Festa sota el hashtag #20MACBA i, s’organitzarà un concurs fotogràfic a Instagram amb l’etiqueta #concurs20MACBA. Qui pengi la foto de la jornada més valorada pels usuaris rebrà un obsequi.

 

MACBA, 20 anys de Museu.

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) va obrir les seves portes el 28 de novembre de 1995. D’aleshores ençà s’ha consolidat internacionalment com un model en art contemporani: d’una banda, la seva col·lecció ha experimentat un creixement considerable, comptant amb l’actualitat amb 5.809 obres, que a hores d’ara permet traçar un recorregut pels principals referents artístics de l’actualitat; de l’altra, ha desenvolupat unes línies de treball que l’han posicionat com a centre clau en l’àmbit de la recerca i la reflexió del fet artístic de la mà de les exposicions temporals, 231 mostres a dia d’avui, i dels programes públics, que han atret a la ciutat de Barcelona pensadors d’arreu de molts diversos àmbits i que són referents en les seves disciplines. Durant aquests 20 anys, el MACBA ha tingut una activitat editorial continuada i intensa relacionada amb la programació del Museu, amb 202 títols publicats en diversos idiomes.

El MACBA és obert a tothom i la festa dels seu vintè aniversari, també. El Museu vol fer d’aquest esdeveniment una celebració compartida amb els qui han estat vinculats al MACBA aquestes darreres dues dècades i, també, amb aquells qui vulguin fer-se seu el Museu a partir d’ara.

Durant aquest any el Museu ha encetat una etapa de la mà d’un nou director, en Ferran Barenblit. Celebra la seva història tot mirant cap al futur. Pensem el MACBA dels propers anys perquè creiem que el millor encara està per arribar.