
12 març 2015 ‘MACBA es viu’. Els dissabtes de març es podrà gaudir al museu de les activitats culturals més originals
Els dissabtes, a les 19 hores, el programa ‘MACBA es viu’ proposa una gran varietat d’activitats culturals per 5 €
Música, dansa, activitats sorpresa i propostes d’artistes, conviuen els dissabtes amb exposicions a les sales del museu, que allarga el seu horari d’obertura fins a les 21 hores. Un dia perfecte per apropar-se a l’art contemporani, gaudint d’una programació cultural única, en el centre de Barcelona.
El 14 de març el grup de percussió Musicar Art&Language de l’ESMUC s’instal·larà a l’espai dedicat a Art & Language per sonoritzar alguna de les obres de l’exposició.
El 21 de març es podrà gaudir del projecte Intervenció performativa: Exercicis per a artistes rebels. Aquest projecte és una col·laboració entre membres de La Pocha Nostra: Guillermo Gómez-Peña (USA/Mèxic), Dani d’Emilia (Brasil/Itàlia) i Daniel Brittany Chávez (USA/Mèxic), Camila Bastos Bacellar (artista/activista de Teatro de Operações, Brasil), alumnes del Programa d’Estudis Independents (PEI) del MACBA i artistes locals convidats. Després de treballar cinc dies amb els alumnes del PEI en un taller de performance, La Pocha Nostra ens convida, en una sessió oberta, a una nit ritual d’art i llenguatge viu que es centrarà en el cos com a lloc de creació, reinvenció permanent, memòria i art/ivisme.
Per últim, el 28 de març, a partir del pròleg del llibre Les partícules elementals de Michel Houellebecq, Amaranta Velarde ens busca un vocabulari coreogràfic que permeti fer emergir i investigar estats psicosomàtics relacionats amb conceptes com el fet de lliurar-se, el buit o la dissolució del sentit d’individualitat. Imaginant una nova espècie humana clonada, es proposa una escena en què l’intèrpret es troba desproveït de la seva interioritat psicològica individual i habitual. Una escena en què el permetre preval sobre l’accionar, en què la voluntat d’autodeterminació es suspèn per donar lloc a l’encarnació del que vol ser manifestat més enllà del llenguatge quotidià, controlat i referencial. Tot plegat, embolcallat en una estètica i un disseny inspirats en la ciència ficció.