Manel cap de cartell d'una nova edició del Tingladu

Del 20 al 23 de juliol al Parc de Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú

El Tingladu arriba a la 10a edició amb el cartell més important de la seva història. Grups internacionals com TALCO o la MALA RODRÍGUEZ compartiran escenari a Vilanova i la Geltrú amb bandes molt populars dels Països Catalans com OQUES GRASSES, ZOO o ASPENCAT, en un festival que també recull la veu de grans mites de la música en català: ADRIÀ PUNTÍ, QUIMI PORTET, TOMEU PENYA o LLUÍS GAVALDÀ. Tot això, al Parc de Baix-a-mar del 20 al 23 de juliol en un recinte obert i d’entrada gratuïta, un dels símbols originals de El Tingladu.
La jornada del 20 de juliol es dedica al món de l’espectacle i a la música més participativa i, l’escenari de El Tingladu reunirà l’actual xou familiar de THE PINKER TONES: Rolf & Flor. Un espectacle acústic i alternatiu on s’enllaça la narració d’un conte amb peces musicals pròpies.
També mantenint l’oferta pel públic més familiar, LLUÍS GAVALDÀ i TRAU interpretaran algunes de les cançons més mítiques del pop internacional des dels Beatles, als Kinks o els Beach Boys. La mateixa nit, LEO BASSI farà el pas cap a les propostes més trencadores amb un dels seus números transgressors que tant han caracteritzat la seva carrera. I per tancar, GUILLEM ALBÀ i LA MARABUNTA, amb un espectacle del vilanoví que desplega molta energia i música en directe.
El cartell més musical de El Tingladu arrencarà divendres 21 de juliol amb JOANA SERRAT, una de les protagonistes dels concerts de presentació de l’abril, serà una altra vegada a Vilanova i la Geltrú per endinsar el públic en la seva característica música d’arrel americana. ADRIÀ PUNTÍ, un dels grans noms propis de la música catalana –i del món– serà una de les actuacions esperades a El Tingladu. I la nota local la posaran LA BRIGADA, en el què serà el seu comiat definitiu dels escenaris. Tancaran la nit de divendres altres grups encara per confirmar, que es faran públics a finals de juny.
El dissabte 22 de juliol pujarà a l’escenari un mite dels Països Catalans, cantant mallorquí que porta quasi 40 anys de carrera: en TOMEU PENYA. QUIMI PORTET torna al cartell del festival vilanoví després que l’any passat se suspengués la seva actuació per la pluja, i a continuació l’escenari de El Tingladu comptarà també amb els valencians SMOKING SOULS, que repeteixen després de la bona experiència del 2016, i amb els italians TALCO. Seguidament, els ZOO tancaran la nit presentant les cançons de Raval, el seu últim disc.
Diumenge 23 obriran foc EL DILUVI, grup de folk provinent del País Valencià que seran per primera vegada a Vilanova i la Geltrú. A continuació el relleu serà per ASPENCAT, una de les bandes referents de la música reivindicativa que repeteixen en aquesta 10ª edició de El Tingladu, seguit de l’andalusa MALA RODRÍGUEZ, la creadora d’himnes com “Tengo un trato” o “Quién manda”.
Després entraran en escena els OQUES GRASSES, una banda reconeguda ja com un dels revulsius dels escenaris catalans. Per acabar aquestes quatre jornades de festival, El Tingladu 2017 tindrà un comiat ja clàssic, en MIQUEL DEL ROIG, capaç d’aixecar tot un parc com el de baix-a-mar amb una sola guitarra.
LES NOSTRES MANS, EL NOSTRE CAPITAL Amb aquest lema, El Tingladu arriba als 10 anys de vida, més gros que mai fins ara i fidel als seus orígens: la gratuïtat, el voluntariat i amb una gestió assembleària i independent de grans marques i sense grans subvencions. Amb el suport de comerços de la ciutat i d’empreses, amb la col·laboració de l’administració, i de manera imprescindible, amb el suport del públic que ha omplert cadascuna de les edicions passades.