Manel farà un concert per a 1.000 assistents a la Mirona

El concert és alhora un homenatge al personal sanitari, i se sortejaran 100 entrades entre aquest col·lectiu

Redacció.- Dins el marc de l’estudi clínic Obrir Girona, se celebrarà un concert del grup Manel a la sala La Mirona de Salt, on podran assistir fins a 1.000 persones el dia 21 de maig a les 21 h. De totes les entrades, se’n sortejaran 100 de gratuïtes entre el personal sanitari de Girona, com a símbol d’agraïment per la dura feina feta durant els mesos que portem de pandèmia.

D’altra banda, la iniciativa també pretén ser un homenatge al sector cultural, sobretot a les sales de concert que van ser dels primers actors a tancar i que en la majoria dels casos encara no han pogut reobrir després de tretze mesos.

Les entrades es podran adquirir a www.lamirona.cat a través del sistema Tiketblok a partir del dimecres 12 de maig a les 12 del migdia. L’accés està reservat a majors de 18 anys. Totes les entrades estaran emmagatzemades a l’APP Tiketblok que tots els assistents hauran de tenir instal·lada al seu telèfon mòbil per accedir a l’event. D’aquesta manera Tiketblok identifica a tots els assistents a través del seu dispositiu i es pot comunicar amb ells en temps real durant i després de l’event. El comprador de les entrades haurà de transferir les entrades dels seus acompanyants a través de la pròpia app (1 mòbil = 1 entrada).

Les entrades sortiran a la venta a un preu mínim recomenat de 23 € (despeses incloses), però el sistema Tiketblok, fins que s’exhaureixen les entrades, permet als compradors escollir altres preus. Així mateix, durant la setmana que ve, s’anunciarà com i on s’ha d’inscriure el personal sanitari interessat a participar en el sorteig.

La iniciativa Obrir Girona, impulsada pel CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), és un estudi clínic que té com a objectiu provar un model de passis digitals de tests i vacunació, creant espais MBCC (Molt Baixa Capacitat de Contagi) per tal de poder fer una reobertura segura i controlada de la ciutat, reactivant així algunes activitats i esdeveniments aturats per la pandèmia. Aquest estudi clínic el duu a terme un grup d’investigadors de l’Institut Universitari d’Investigació d’Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol.

El projecte es va iniciar a finals del mes de febrer, quan les farmàcies de Girona van rebre les formacions corresponents per tal de poder desenvolupar el seu rol. Des de l’organització s’insisteix en el fet que l’èxit del sistema proposat depèn en gran manera del paper fonamental de les farmàcies, que actuaran com a fedatàries de la salut dels usuaris.

Què s’ha de fer per participar?
Tothom que vulgui participar en qualsevol esdeveniment d’Obrir Girona s’haurà de descarregar l’aplicació gratuïta de certificats digitals ICC AOKpass, on s’haurà de crear un perfil i un certificat, que posteriorment caldrà validar a la farmàcia.
El següent pas és acreditar que l’usuari és MBCC, cosa que es podrà fer a qualsevol de les més de trenta farmàcies participants mitjançant tres sistemes: si ha estat vacunat, haurà de portar el certificat de vacunació; si ha passat el virus, haurà de portar una PCR positiva de fa més de quinze dies, i si no es troba en cap d’aquests dos casos, es podrà fer un test d’antígens a la mateixa farmàcia que, en cas de ser negatiu, l’acreditarà com a persona MBCC i, per tant, apta per accedir als esdeveniments d’Obrir Girona.

Els passis tindran una durada de fins a sis mesos en cas de vacunats, tres en cas d’anticossos i 36 hores per aquelles persones que s’hagin fet el test d’antígens. Aquest procediment té un cost d’entre 2,5 i 8,5 €, depenent de la modalitat del certificat. Es poden trobar instruccions més detallades de com fer aquest procediment al web d’Obrir Girona: www.obrirgirona.cat
Manel, el retrobament amb un format indispensable
Manel, que acaben de publicar l’EP L’Amant malalta, es retrobarà amb el seu públic en un format de sala a peu dret que no poden portar a terme des de fa més d’un any. Sens dubte una bona manera de recuperar sensacions de quelcom que ara ens sembla llunyà, tant pel públic com per la banda.