Manresa acollirà el lliurament dels V Premis Antoni Carné

Uns guardons que reconeixen les persones i entitats que treballen en l’associacionisme i la cultura popular

Redacció.- El Teatre Kursaal de Manresa acollirà el dissabte 12 de novembre a les 18h la gala de lliurament dels V Premis Antoni Carné, els guardons que reconeixen les persones i entitats que treballen en l’associacionisme i la cultura popular a Catalunya. L’esdeveniment estarà conduït per la presentadora Elisabet Carnicé i comptarà amb l’actuació dels Geganters de Manresa i de l’Esbart Manresà, qui ballarà un fragment del seu nou espectacle, Raepte.

Impulsats per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, els guardons són “un suport i reconeixement a tots els col·lectius del món cultural i associatiu català”, i reivindiquen també el paper fonamental de les organitzacions culturals en la cohesió i progrés de la societat.

Durant la gala s’entregaran els premis en cinc categories:

  • Premi Ens de l’Associacionisme Cultural Català a la Persona
  • Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació
  • Premi Arç Cooperativa a l’Activitat
  • Premi Previsora General al Programa
  • Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural Català

Com a novetat d’aquesta edició, abans de la gala ja s’avançaran alguns dels premiats. De moment ja s’ha donat a conèixer el Premi Ens de l’Associacionisme Cultural Català a la Persona, atorgat a l’especialista en cultura popular i tradicional Jan Grau i Martí. La Junta Directiva de l’ENS ha valorat el seu activisme cultural, així com la tasca divulgativa i els nombrosos estudis que ha realitzat sobre cultura popular.

També s’ha conegut el premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació a la revista SOM, una publicació editada pel Grup d’Informadors Sardanistes de Catalunya que porta 43 anys i 372 números dedicada a informar sobre el sardanisme i l’àmbit de la cobla.

Abans del dia 12 es comunicaran els premis Arç Cooperativa a l’Activitat i el Premi Previsora General al Programa. El Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural Català es donarà a conèixer el mateix dia de la gala.

Actuació de l’Esbart Manresà
Enguany la gala tindrà un nou format i oferirà un fragment de Raepte, el nou espectacle de l’Esbart Manresà, que es va poder veure a l’estiu a la Fira Mediterrània. Ideat per celebrar l’Any Ignasià, és un muntatge arriscat i innovador que fa un paral·lelisme entre la transformació espiritual del fundador dels jesuïtes i la transformació de la dansa d’arrel i de la nostra societat.

La gala comptarà també amb l’actuació dels Geganters de Manresa i estarà conduïda per la popular presentadora Elisabet Carnicé.

Els Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Cata
Els Premis de l’Associacionisme Cultural Català porten el nom d’Antoni Carné i Parramon, fundador i president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (2005-2015), que va dedicar els seus esforços a dotar al moviment associatiu de prestigi i reconeixement social. Creats el 2017, els guardons s’adrecen transversalment al conjunt d’entitats culturals de les terres de parla catalana.