Manresa prepara les celebracions com a Capital de la Cultura Catalana 2018

La inauguració com a CCC’18 es desenvoluparà a l’Ajuntament, als carrers de la ciutat i al Teatre Kursaal

Redacció.- El proper dissabte 20 de gener tindrà lloc a diversos espais de Manresa les celebracions per la inauguració de Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018, que té com a lema “Ponts de cultura”. S’obre amb aquesta jornada d’actes el programa d’activitats culturals que, durant tot l’any, posaran en valor la cultura i el patrimoni de la capital del Bages i la seva comarca.
La inauguració de Manresa CCC’18 es desenvoluparà a l’Ajuntament, als carrers de la ciutat i al Teatre Kursaal. Les celebracions començaran a les 17h.30 hores, amb l’acte institucional al Saló de Sessions de l’Ajuntament, que inclourà també diverses actuacions. Posteriorment, començarà a les 18 hores un cercavila a càrrec dels Tabalers de Xàldiga, que conduirà la comitiva pels tasts de cultura previstos en diverses places emblemàtiques de la ciutat, i finalitzarà el seu recorregut al Teatre Kursaal, on tindrà lloc l’espectacle inaugural “PAS” (19 i 21 hores).
També les sis escultures ‘customitzades’ per sis artistes manresans que conformen el projecte “PONTS” es podran veure al llarg de tot el passeig Pere III, abans que itinerin durant l’any per tota la ciutat.
Els actes d’inauguració comptaran amb la presència de Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana; l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent; la regidora de Cultura, Anna Crespo, i d’altres personalitats del món polític, social, econòmic i cultura de Manresa.
“PAS”: entreteixint ponts de cultura
“PAS”, l’acte d’arrancada de Manresa CCC’18, és un espectacle inèdit, únic, molt contemporani i creat per a l’ocasió, que gira entorn la simbologia del pont, concepte que relliga totes les activitats del programa anual d’activitats i esdeveniments culturals que previstes durant el 2018.
Sergi Ots s’ha fet càrrec de la direcció artística de l’acte. Ots ha estat responsable, entre d’altres, de la direcció escènica de “Mar de foc”, l’espectacle de cloenda de la Fira Mediterrània 2017 de la mateixa ciutat.