Maputxes, música, teatre i joglaria contemporània xilena al SAT!

Els Tryo Teatro porten el seu últim espectacle

Tryo Teatro Banda presenta ?Cautiverio Felis (sic)? durant tres úniques funcions. La història basada en fets reals, del capità espanyol Francisco Núñez de Piñeda y Bascuñan, relata el sorprenentment idíl·lic captiveri que viu a mans dels indis maputxes.

Després de la seva estada al Teatro Pradillo de Madrid, arriba al SAT! L’energia i la música de Tryo Teatro Banda amb L’espectacle ?Cautiverio Felis (sic)?, creat L’any 2005 a partir del descobriment del llibre del mateix nom, on un capità espanyol escriu al rei Carles II sobre la seva experiència com a captiu dels indígenes durant el s. XVII i la Guerra D’Arauco.  Segons comenten els membres de la companyia: La seva descripció dels maputxes com a gent noble, que no mereixia la guerra, ens va arribar al cor i se?ns va presentar com una gran oportunitat per parlar a la societat xilena del tema indígena, encara avui polèmic. (no oblidem la recent vaga de fam iniciada per 32 presoners maputxes contra la normativa antiterrorista en els processos relacionats amb el conflicte indígena).

Un muntatge que compta amb tres actors polivalents amb una energia impressionant que representen, a partir dels instruments, la veu i la posada en escena, batalles, cavalcades, festes, travessies, converses i moments de profunda reflexió. Una història basada en els fets succeïts el 5 de gener del 1629, durant la Batalla de las Cangrejeras, amb huincas i maputxes a ambdós bàndols. El capità Francisco Núñez de Piñeda y Bascuñan cau presoner dels indígenes maputxes i durant el seu captiveri coneix la cultura i L’hospitalitat dels suposadament bàrbars i infidels enemics contra qui lluitava.

El grup

Tryo Teatro Banda és una companyia xilena de prestigi fundada L’any 2000 amb L’objectiu de fer arribar el teatre a llocs de poc accés i de combinar-lo amb la literatura i la música en viu.

Després de la seva estada al Teatro Pradillo de Madrid, arriba al SAT! L’energia i la música de Tryo Teatro Banda amb L’espectacle ?Cautiverio Felis (sic)?, creat L’any 2005 a partir del descobriment del llibre del mateix nom, on un capità espanyol escriu al rei Carles II sobre la seva experiència com a captiu dels indígenes durant el s. XVII i la Guerra D’Arauco. Segons comenten els membres de la companyia: La seva descripció dels maputxes com a gent noble, que no mereixia la guerra, ens va arribar al cor i se?ns va presentar com una gran oportunitat per parlar a la societat xilena del tema indígena, encara avui polèmic. (no oblidem la recent vaga de fam iniciada per 32 presoners maputxes contra la normativa antiterrorista en els processos relacionats amb el conflicte indígena).

Un muntatge que compta amb 3 actors-músics polivalents amb una energia impressionant que representen, a partir dels instruments, la veu i la posada en escena, batalles, cavalcades, festes, travessies, converses i moments de profunda reflexió. Una història basada en els fets succeïts el 5 de gener del 1629, durant la Batalla de las Cangrejeras, amb huincas i maputxes a ambdós bàndols. El capità Francisco Núñez de Piñeda y Bascuñan cau presoner dels indígenes maputxes i durant el seu captiveri coneix la cultura i L’hospitalitat dels suposadament bàrbars i infidels enemics contra qui lluitava.

Etiquetes: