María Pagés inaugurarà la pròxima temporada del Teatre Poliorama

Hi portarà el seu últim gran èxit internacional 'Autoretrat'

Audaç, innovadora i tècnicament sorprenent, María Pagés és un dels noms més aclamats del flamenc contemporani. La bailaora i coreògrafa sevillana inaugurarà la temporada 2010 – 2011 del Teatre Poliorama de Barcelona amb el seu últim gran èxit internacional, ‘Autoretrat’, que es podrà veure al teatre de la Rambla del 31 d’agost al 19 de setembre de 2010, en el marc de la seva gira mundial. Les entrades ja estan a la venda a Servicaixa.

Amb aquest treball de gran format María Pagés ens presenta, al cim de la seva carrera, un estudi d’ella mateixa, inspirat en el procés que els pintors segueixen en la creació d’un autoretrat. Sobre les taules la bailaora dibuixa una imatge de gran humanitat i bellesa, emocionant i poètica, tràgica i amb humor.

Sobre l’escenari la força recau en el ball, acompanyat només d’un mirall en l’arrencada i uns grans marcs que suggereixen un retrat de família. Com a base, els versos d’Antonio Machado, Miguel Hernández i García Lorca, als quals ha posat música Isaac Muñoz. Aquesta música, interpretada en directe, està acompanyada per les veus d’Ana Ramon i Ismael de la Rosa. José Saramago – que va dir que “ni l’aire ni la terra són iguals després que María Pagés hagi ballat” – també intervé en el muntatge amb la seva veu en off, recitant en portuguès seu poema “Ergo uma rosa”.


Els orígens de ‘Autoretrat’

El 2008, el mític ballarí i coreògraf Mikhail Baryshnikov va convidar María Pagés a ballar al BAC (Baryshnikov Arts Center). Li va demanar que realitzés una obra molt personal que mostrés la seva part més íntima. L’espectacle es va dir Selfportait i només hi ballava Maria. Aquest petit format inspirar la bailaora per crear l’espectacle que ara ens presenta. A l’estrena mundial de ‘Autoretrat’ a l’International Forum Theater de Tokyo el 2008 li succeiria l’estrena a l’estat en la XV Biennal de Flamenc de Sevilla, i des de llavors ha visitat teatres de tot el món i ha obtingut nombrosos premis, entre els quals destaquen el Premi de la Crítica al Millor Espectacle, el Premi Giraldillo al Millor Espectacle (2008) i el Premi del Públic al Millor Espectacle (2009).

Etiquetes:
, ,