Marathon Jazz, 8 actuacions, 5 hores de música consecutives al CCCB

Amb motiu del 20è aniversari de L'AMJM, diversos grups mostraran L'evolució D'aquest corrent artístic al nostre país

Amb motiu del vintè aniversari de L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) i dins del marc de L’exposició ?El segle del jazz? del CCCB, el BCNmp7 es convertirà en una marató musical, on els diversos grups participants mostraran L’evolució D’aquest corrent artístic al nostre país, acabant en L’expressió més genuïna del jazz, la jam session amb què finalitzarà aquesta gran festa.
Què és el jazz? Per respondre a aquesta pregunta cal entendre?l D’una manera àmplia: com una música on tenen cabuda influències molt diverses. El jazz català sempre ha sabut fusionar-se amb altres cultures i estils musicals, i no deixa indiferent a ningú. Ara h podreu comprovar vosaltres mateixos.

5 hores de música. 8 actuacions consecutives a dos escenaris diferents i, per acabar, una jam session oberta a tots els músics que hi vulguin participar.

Programació:

18.00h, hall del CCCB: The Far Saints

Prenent com a referència les mítiques produccions de crooners americans com Dean Martin, Tonny Bennet o Frank Sinatra aquesta formació ret homenatje a arranjadors de la talla de Sammy Nestico o Quincy Jones. Temes propis i algunes versions del repertori pop-rock del darrer quart del segle XX, adaptats especialment per a aquesta original proposta.

18.30h, pati de les Dones: The White Jazz Quartet

The White Jazz Quartet neix la primavera del 2009 amb el desig comú de rememorar i interpretar els vells i bells temes de swing, dels anys 40 a 50 i algun dels 60. Amants del jazz clàssic i essent la seva cantant Noelia White, gran admiradora de les cantants de L’època, com Ella Fitzgerald, entre D’altres, ens intentaran mostrar un breu resum, sobre el mencionat estil i alguna balada.

19.00h, hall del CCCB: De Diego Brothers

Aquesta parella de bilbains van formar aquest grup L’any 93 a Barcelona. Setze anys i un munt de bolos després, continuen amb la mateixa força i la mateixa idea de barrejar hard bop amb funky i boogaloo. Inspirats en mestres com Lee Morgan i Herbie Hancock i amb un disc gravat (Zuzenean/Live/En directo BJC, Artimaña Records 2005) ja estan enllestint el que serà el seu segon treball discogràfic.

19.30h, pati de les Dones: Ismael Dueñas Trio

Jazz pop existencialista. El collage sonor D’Ismael Dueñas Trio combina el format clàssic del trio de piano jazz amb influències postmodernes de pop/rock, juntament amb retalls de música clàssica i impressionisme. Composicions plenes de misteri, romanticisme, ironia i delicadesa que ens expliquen històries sub-urbanes, nostàlgiques i sovint rocambolesques. El grup també incorpora en el seu repertori alguna versió de grups com Red Hot Chilli Peppers o els manresencs Conxita.

20.00h, hall del CCCB: Nino Rota Project

Aquest projecte proposa uns arranjaments en clau de jazz de melodies extretes de les bandes sonores composades per Nino Rota per a peL’lícules com Amarcord (Federico Fellini, 1974) o El Padrino (Francis Ford Coppola, 1972), entre D’altres. El públic que no coneix les composicions de Nino Rota té la sensació D’escoltar un concert D’estàndards de jazz, mentre el públic més familiaritzat amb els temes del compositor els redescobreix amb noves sonoritats.

20.30h, pati de les Dones: Joan Sanmartí 4 elements

4 Elements és el nom de la formació amb la qual Joan Sanmartí, de la mà de tres magnífics companys, proposa un nou repertori de composicions originals, pròximament publicades en un CD amb el nom de 1967, més altres publicades en el CD sota el títol de ScandaL’ Músic sempre atent a les corrents del jazz i a totes les músiques contemporànies, amb la música del present treball recerca punts de trobada entre la tradició i L’avantguarda.

21.00h, hall del CCCB: Dani Rambla Quintet

Composicions originals de Dani Rambla plasmats en el cd Simitrius (Temps Record, 2005) on es combinen diferents estils, des del swing fins el funk, passant per compassos amalgamats. La trajectòria de dos cD’s publicats confereixen a aquest pianista una personalitat dins el panorama compositiu del jazz català.

21.30h, pati de les Dones: Max Sunyer Trio

Temes propis i D’altres autors catalans, on es barregen conceptes i es fusiona el jazz amb altres estils mediterranis, com ara el flamenc, amb L’única intenció de fer bellesa amb la nostra música i fer-la encara més nostra.

22.00h fins les 23.00h, hall del CCCB: Jam session amb Mariano Steimberg Trio

Mariano Steimberg és una bateria D’avantguarda dins L’escena del jazz a Barcelona. Des de fa anys investiga la barreja del jazz amb diferents estils de la música electrònica. Amb el seu grup IEP! Innovative Electric Project aquesta investigació es basa en les músiques del món: Brasil, Argentina, Índia, Àfrica… aquestes són moltes de les influències dins del seu ventall D’estils. A més de la seva aportació com a coordinador de diverses jam sessions, les quals han obtingut un gran prestigi al llarg D’aquests anys.