Marc Crehuet reivindica el seu besavi dramaturg a la comèdia ‘La morta’ de Pompeu Crehuet

Anna Bertran, Francesc Ferrer, Betsy Túrnez (Pop Ràpid) i Xavier Bertran (Lo Cartanyà) protagonitzen el muntatge

Redacció.- La Sala Beckett presenta una nova producció pròpia aquesta temporada: un text del dramaturg Marc Crehuet, una comèdia metateatral basada en fets (gairebé) reals: ‘La morta’ de Pompeu Crehuet. L’espectacle forma part del cicle Memento Mori. Recordem-nos de morir, que dura tota la temporada i que gira al voltant de la mort. La proposta es podrà veure a la Sala de baix del 5 de març al 5 d’abril, i l’estrena oficial serà el dimarts 10 de març.
Marc Crehuet ha recuperat un text del seu besavi Pompeu Crehuet (1881-1941), La morta, un drama rural de principis de segle, i el fa dialogar amb una autoficció sobre el seu moment com a autor: pateix una gran crisi creativa després de l’èxit d’El rei borni, ara fa set anys.
Pompeu Crehuet va deixar com a llegat una obra dramàtica composta de 17 títols, el primer dels quals és La morta, que es va estrenar al Teatre Romea l’abril de 1904. Amb la seva estrena, es va dir que havia nascut un gran autor. Però les seves obres posteriors van passar per la cartellera de Barcelona sense pena ni glòria.
Pompeu Crehuet va morir el 1941 sense aconseguir cap més èxit. Ara, però, apareix de cop i volta al seu pis, on viu el seu besnet, també dramaturg. Plegats compartiran la seva condició de ‘one-hit wonder’ i intentaran que el cognom Crehuet torni a brillar en les marquesines de l’escena teatral catalana.
Sobre l’escenari, Anna Bertran, Francesc Ferrer, Betsy Túrnez (Pop Ràpid) i Xavier Bertran (Lo Cartanyà) protagonitzen el muntatge, que ha comptat amb la col·laboració de Maria Rodés, que firma una cançó original que apareix al muntatge.