Marc Martínez renova 'Romeo & Julieta' allunyant-se de la visió romàntica

La versió del clàssic de Shakespeare s'estrena aquest estiu a Barcelona i Madrid

La Plataforma de Teatre Social de Barcelona bufa enguany 10 espelmes amb L’estrena D’un nou muntatge al Teatre Coliseum, ‘Julieta & Romeo’, una relectura de la tragèdia de Shakespeare dirigida per Marc Martínez. L’obra és una coproducció de Grec 2011 Festival de Barcelona i Vania Produccions, en col·laboració amb el Teatro Español de Madrid i el Festival Shakespeare, on viatjarà el muntatge després de la seva temporada de quatre setmanes a la capital catalana (del 7 al 31 de juliol).

Després de Super-Rawal (2003), Le Mani Forti (2007) i Stokölm (Grec 2009), Marc Martínez ha volgut enfrontar-se a un clàssic sense concessions, anant directament al moll de L’ós i a L’essència de L’obra: la passió i la poesia. ?Per mi el repte, avui dia, era fer una versió clàssica de L’obra però ben moderna i ben bona. Què és L’amor?? Un procés químic revolucionari que té com a escenari el cervell humà??  Una malaltia?… Una rifa de final D’estiu?? S?ho pregunta Marc Martínez  i en la seva versió del clàssic aposta per submergir-se en un univers ple de contrastos. L’actor i director català s’ha endinsat en la història D’aquests dos joves enamorats fugint de L’estereotip D’herois tràgics dels protagonistes de tota la vida, per posar damunt L’escenari el festival D’emocions enfrontades amb què ens captiva L’obra – L’amor, el desig, la passió o L’amistat en un context D’odi, de violència, de rivalitat, de venjança, D’ambició, de pors’ En el tauler de joc de la fatalitat. I finalment, la mort dels amants. Tot plegat per explicar un amor prohibit, incondicional, modern i potser el primer que desafia al patriarcat i a L’Estat i que, D’alguna manera, marca L’inici D’una nova societat.

William Shakespeare comptava amb només 27 anys quan va escriure Romeo i Julieta. El nou projecte de Plateasocial aposta en temps de crisi per una valenta producció que involucra a un equip de més de vint persones i puja a L’escenari a dotze actors. El repartiment combina reconeguts intèrprets joves amb altres de llarga i contrastada experiència damunt els escenaris: Carlota Olcina, Marcel Borràs, Nao Albet, Bernat Quintana, Pol López, Carles Martínez, Amparo Fernández, Manel Barceló, Míriam Alamany, Iván Morales, Carles Gilabert i Xavi Sáez.

Etiquetes:
, ,