Maria Arnal i Marcel Bagés estrenen, ‘Verbena’, en el marc del Barnasants i el Tradicionàrius

La gira anirà entre d’altres llocs, a Sabadell, al festival Strenes de Girona, a La Bisbal de l’Empordà, o a Aldaia (València)

Maria Arnal i Marcel Bagés presenten oficialment en concert ‘Verbena’, el seu últim treball, aquest diumenge en el marc dels festivals Barnasants i Tradicionàrius. El disc, editat per Compartir Dona Gustet i Fina Estampa, s’ha publicat el passat 4 de març i ja té prevista una gira que els portarà a fer actuacions entre d’altres llocs,  a Sabadell, al festival Strenes de Girona, a La Bisbal de l’Empordà, o a Aldaia (València). El concert d’estrena a Barcelona tindrà lloc el proper diumenge 13 de març al Centre Artesà Tradicionàrius a les 19h.

La vocalista badalonina i el guitarrista de Flix remesclen temes a partir de músiques de fonoteques, gravacions de camp i arxius digitalitzats, oferint la veu melismàtica i la guitarra elèctrica al servei d’unes lletres que parlen de la música com a un manera de fer comunitat. D’aquesta manera, recuperen cants de batre i de treball, nanes, fandangos i jotes, músiques de tradició oral de la Península Ibèrica i les fan seves,  donant-los una nova vida. De la Cançó del taxista, jota rescatada del cançoner de la Nueva Resistencia Española, fins a Miris on Miris, equilibri perfecte melismes i frippertronics inspirat en ’L’U de Banyeres”, la tradició torna a néixer en aquest nou disc de Maria Arnal i Marcel Bagés. A la seva ‘Verbena’ dansen Alan Lomax acabat d’arribar de Mallorca,  la miliciana Marina Ginestà tot recordant el so de l’havanera i l’etern Ovidi, homenatjat en A la vida.

Maria Arnal i Marcel Bagés van publicar el seu primer treball ‘Remescles, acoples i melismes’ l’any 2015, un disc autoeditat on deixaven molt clar la seva concepció de la creació musical. Fugint de la idea senzilla de recuperar cançons i poemes, busquen repensar-los i reinterpretar-los, remesclant i continuant una cadena de transmissió, donant a la cultura una nova vida amb la idea de que al compatir-la, es transforma. Els dos artistes són membres de Compartir Dona Gustet, col·lectiu multidisciplinari que treballa per la cultura popular, lliure i de transmissió directa.