El Maria Canals Educa i el Taller de Músics acosten la música als més petits per setè any consecutiu

Més de 300 nens i nenes de 5 escoles diferents participaran a la setena edició del projecte que forma part del Maria Canals Educa en col.laboració amb el Taller de Músics

Redacció.- Un pilar fonamental del Maria Canals Educa i, per tant, de l’OFF Concurs, és el projecte que agermana escoles d’ensenyament general i el Taller de Músics per difondre, entre els més petits, el gust per la interpretació i fomentar la curiositat per trobar noves maneres d’entendre la música. Des de fa set anys, el Maria Canals Educa ofereix recitals didàctics de proximitat de diversos instruments a nens i nenes de primària als quals se’ls fa sessions d’introducció per part d’alumnes avantatjats del Taller de Músics.
Tot comença aquesta segona setmana del gener (del 9 a l’11 de gener), quan el baix Alan Pribizchuk visitarà els nens i nenes. De l’11 al 15 de febrer serà el torn de la percussió amb Genís Riera, del 6 al 14 de març escoltaran la veu, amb Anna Jané i Omar Gonzàlez; a més, de l’1 al 4 d’abril gaudiran de la guitarra amb Ramon Cugat i Joan Rotger i, finalment, del 6 al 10 de maig serà el torn de la bateria de Roger Calduch. Les escoles públiques que hi participen són Orlandai, Els Horts, Can Carabassa, El Mar i El Til·ler, dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Sant Martí.
El 28 de març es farà una audició escolar d’un concursant al Petit Palau i, després de cinc mesos d’estar en contacte amb diferents instrumentistes i intstruments, els més de 300 nens i nenes de les cinc escoles podran gaudir, el 15 de maig, d’un concert que se celebrarà a la Fabra i Coats per escoltar els alumnes del Taller de Músics, com és tradició, per tal que els nens i nenes puguin veure en ensemble tots els instruments que han tocat per separat.
El Maria Canals Educa
Aquesta iniciativa pedagògica del Maria Canals Educa, que celebra enguany la seva sisena edició, forma part l’OFF Maria Canals i promou, cada any, nombroses activitats didàctiques celebrades en espais diversos dirigides, sobretot, a estudiants d’ensenyament general i escoles de música, així com a gent gran.
El Maria Canals Educa també inclou el projecte Piano a les Escoles amb la col·laboració de L’Obra Social La Caixa, seminaris d’introducció al piano adreçats a aules d’extensió universitària, i activitats amb estudiants de música de tots els nivells que inclouen màster classes de concursants a les escoles o un jurat d’estudiants, entre d’altres propostes com A tota tecla! que és una activitat nova d’enguany.
OFF CONCURS MARIA CANALS
Iniciat l’any 2008, l’OFF Concurs és el programa educatiu, social i divulgatiu de l’associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona que té com a finalitat promoure la pràctica del piano i facilitar-ne l’accés entre el conjunt de la societat.
En els seus 10 anys d’existència, l’OFF Concurs s’ha convertit en un programa estratègic de l’Associació Maria Canals Barcelona que inclou totes les iniciatives que van més enllà del prestigiat concurs que té lloc cada any al mes de març. Desenvolupa una tasca social molt destacada i promou la pràctica amateur en l’educació reglada i no reglada. L’associació vol transmetre que l’exercici i el gaudi de la música són essencials per al desenvolupament personal de totes i tots.
Tant el Concurs Maria Canals, que es fonamenta en l’excel·lència i la professionalitat, com l’OFF Concurs, que està enfocat cap a una perspectiva més de divulgació i amateur per a tota la ciutadania, generen complicitats de forma orgànica, es retroalimenten i es reforcen mútuament.
L’Associació vol trencar estereotips com el de l’elitisme del piano de cua, que sembla reservat per uns quants virtuosos, o la complexitat de tocar aquest instrument. L’OFF Concurs promou la idea que tots hi podem accedir, i amb voluntat, entusiasme i treball podem aconseguir gaudir de la seva pràctica i arribar a tocar una peça, o bé convertir el piano en la nostra afició principal sense la pressió inherent a la professionalització.
Les 4 línies d’activitat que s’inclouen a l’OFF Maria Canals són:
-El Maria Canals Porta Cua
-El Maria Canals Educa
Tu hi toques’
Em toca!