Maria Coma i Anna Roig, al Temporada Alta

Dues propostes de música jove i emergent

Dins el festival Temporada Alta, la Sala La Planeta es prepara per rebre, el proper dissabte 27 de novembre un programa doble de música jove i emergent, de la mà de dues veus femenines molt especials. La jove pianista i cantant Maria Coma presentarà en format trio les cançons del seu àlbum de debut en solitari Linòleum, un treball personal i introspectiu que toca estils tan diversos com el pop, la música clàssica, el jazz o la cançó D’autor. A continuació, Anna Roig i L’ombre de ton chien interpretaran el seu darrer treball homònim, amb un nou repertori que combina pop alegre i vital en català i francès que acompanyen D’una representació teatralitzada dels seus temes.

Maria Coma, després D’un any girant pels escenaris amb el grup u_mä (el projecte que comparteix amb la seva parella Pau Vallvé, àlies Estanislau Verdet), presenta ara el seu primer disc en solitari Linòleum (Amniòtic Records, 2009). Un treball molt personal i introspectiu, amb una sonoritat que recorda a Björk, Joanna Newsom o Hanne Hukkelbert, entre altres.  En concert presenta les cançons del disc ella a piano i veu acompanyada per Pau Vallvé a la bateria i Jordi Lanuza (Inspira) al baix. La reversió de les cançons per a trio donen un aire molt més cru i directe als temes, i passa per estils tan diversos com el pop, la música clàssica, el jazz, la cançó D’autor i fins i tot el rock.

Ja fa més de tres anys que L’Anna Roig recorre els escenaris catalans amb L’Ombre de ton chien, versionant grans clàssics de la cançó francesa. Després D’aquest temps, la formació han decidit fer un pas endavant i ha passat de versionar cançons a treballar a partir D’un repertori propi, basat en les cançons de L’Anna.

L’ombre de ton chien està format per Anna Roig a la veu, Magí Batalla a la guitarra, Carles Sanz als teclats, Carles Munts al contrabaix i Ricard Parera a la bateria. Cinc músics que es complementen per presentar un projecte musical de molta qualitat, amb arranjaments vitals i eclèctics que abasten sense complexos sonoritats tant del jazz com del pop. Entre els cinc músics es troba en Magí Batalla (productor del cantautor Cesk Freixas), que a banda de ser el guitarrista del grup, és qui s’ha encarregat de L’enregistrament del primer disc de la banda com a Anna Roig i L’ombre de ton chien.