María Pagés presenta Yo,Carmen, un espectacle de flamenc sobre la llibertat de les dones

Redacció.- María Pagés visita una vegada més Temporada Alta per presentar el seu últim espectacle, Yo, Carmen. Ho farà aquest proper dissabte 15 d’octubre en una única funció a les 21.00h al Teatre Municipal de Girona. La bailaora sevillana actuarà al Festival per tercera vegada després de presentar Dunas l’any 2009, un duo amb Sidi Larbi Cherkaoui, o el 2014 en solitari amb Óyeme con los ojos, en companyia d’un elenc format només per dones.

Amb Yo, Carmen, Pagés treballa sobre el mite de Carmen, la gitana obrera convertida per Merimée en un clixé romàntic. Al muntatge, la sevillana reivindica una dona que expressa els seus desitjos i passions sense por, una dona lliure. Amb dramatúrgia d’El Arbi El Harti, Pagés s’acompanya a l’escenari de set dones: Eva Varela, Virginia Muñoz, Marta Gálvez, Nuria Martínez, Natalia González, Julia Gimeno i Sara Pérez.

Al muntatge, María Pagés és una veu de dona que s’alça amb força davant dels espectadors, nítida i contundent, per expressar la realitat que afronta, construeix i desenvolupa l’ànima femenina. Busca ser la veu de totes les dones, sense subterfugis, sense por ni connotacions construïdes per la mirada masculina. El personatge de Bizet serveix de punt de partida d’un espectacle que pretén desarmar els estereotips creats, mantinguts i inculcats al llarg dels segles, per silenciar l’essència de la dona real. Una dona parlant de dones.

Yo, Carmen es va poder veure per primera vegada a Catalunya l’agost de 2015 al Festival de Peralada en el marc d’una gira per Espanya. Actualment el muntatge arriba a Temporada Alta en el marc d’una gira internacional, on la bailaroa ha visitat i visitarà països com Xina, Àustria, Canadà, Japó, França o Rússia.