Marianne Faithfull inaugura el San Miguel Mas i Mas Festival

El Festival ofereix a L'agost 138 concerts en sis espais diferents de Barcelona

Una de les veus més reconegudes de la Gran Bretanya dels anys 60, Marianne Faithfull, serà L’encarregada de donar el tret de sortida al San Miguel Mas i Mas Festival D’enguany, amb un concert a L’Auditori el proper dimecres 29 de juliol a les 21h.
Actriu, cantant i musa del rock als anys 60 i 70, Faithfull presenta al San Miguel Mas i Mas Festival el seu darrer treball Easy come, easy go. Faithfull va fer-se un lloc a la música, al teatre i al ceL’luloide de la mà de cineastes com Jean-Luc Godard i de músics com Mick Jagger, Keith Richards o David Bowie.

Marianne Faithfull, però, té una biografia artística i personal com per haver esdevingut una veritable icona de L’art dels darrers quaranta anys per sí mateixa. Entre els moments esteL’lars de la seva carrera destaca el seu primer èxit As tears Go By ?una cançó escrita per Mick Jagger i Keith Ricahrds que els propis Stones gravarien posteriorment-, el seu retorn el 1979 amb Broken English, o el seu darrer treball, Easy Come, Easy Go, on ha escollit tota una sèrie de cançons D’històrics com Brian Eno, Billy Holiday o Bessie Smith. Un total de divuit talls repartits en un disc doble amb coL’laboradors de luxe ?Keith Richards, Jarvis Cocker, Rufus Wainwright o Nick Cave.

El San Miguel Mas i Mas Festival ha programat durant el mes D’agost més de 130 concerts a Barcelona per gaudir dels vespres estivals acompanyats de música en directe.

El Festival ofereix músics de cambra amb els ?30 Minuts de Música? a La Pedrera de Caixa Catalunya. Permet entrar al món del jazz tot baixant les escales del Jamboree. Pels amants del flamenc, permet gaudir de la força del cante i el baile a la petita sala Tarantos. El Moog serà la seu de la millor música electrònica, amb djs nacionals i internacionals de primera línia. El groove, les sonoritats més ballables del funk, L’R&B, el pop o el gòspel inundaran la sala Luz de Gas. I a L’Auditori se celebrarà L’inici i cloenda D’aquest festival amb dos concerts: un, amb la musa del rock anglès dels 60 i 70, Marianne Faithfull, com a protagonista, i L’altre amb el sabor llatí D’una formació nacional, Jarabe de Palo.

I com a novetat D’aquest any, la Sala Luz de Gas, un dels punts imprescindibles de la nit barcelonina, farà sonar els grooves més ballables i els ritmes més contagiosos a través de vuit concerts molt especials. Des del funk-jazz de grups com The Pee Wee Ellis Assembly o The James Taylor Quartet fins el gòspel D’una formació coral, Esclat Gospel Singers, passant per les propostes de jazz fusió de Triphasic i del Colina Miralta Sambeat Trio, o el so world i el jazz més alternatiu de Fatima Spar & The Freedom Fries, fent també escala al funk devastador de Brooklyn Funk Essentials i al pop refrescant de Txell Sust.