Mariona Sagarra presenta aquest dissabte Deixa’m tornar-te a dir al Festival de Pedralbes

El nou disc de la cantant i compositora està dedicat, exclusivament, a la poesia de Montserrat Abelló

Redacció.- Aquest dissabte 10 de juny la cantant i compositora Mariona Sagarra serà al Festival de Pedralbes (20.30h) per presentar el seu darrer treball discogràfic, Deixa’m tornar-te a dir (Satélite K.2016), disc dedicat exclusivament a la poesia de Montserrat Abelló, premi d’Honor de les Lletres Catalanes que va morir el mes de setembre del 2014.
La cantant i compositora ja fa molts anys va començar a musicar la poesia de la poetessa catalana. De fet, va ser la primera artista en posar-li melodies i fer conèixer la seva obra en el seus concerts. Mariona Sagarra i Montserrat Abelló varen tenir una relació molt estreta, de grans complicitats, entranyable, fins al punt d’oferir, durant diversos anys, molts recitals conjunts per a tot Catalunya.
Amb Deixa’m tornar-te a dir, Mariona Sagarra, coneguda per la seva recerca i experimentació vocal i compositiva, ens ofereix un ventall de cançons, algunes d’estils més convencionals (Blues, bolero, balada, foxtrot….) fins a polifonies vocals de gran riquesa sonora i tímbrica. Amb aquest disc, la cantant acosta al públic a la poesia des del seu món sonor ple de contrastos i pluralitats, molt acurat, ple de detalls, seriós i divertit alhora però també sorprenent, profund, honest i reflexiu…
A més dels seus col·laboradors habituals: Raül Costafreda, guitarres i coproductor artístic i Marc Vila, percussions; ha comptat també amb músics com Xavi Lozano (flauta), Marina Albero (piano), Adele Madau (violí), Júlia Pérez (cello) i Maribel Ribero (contrabaix). Amb les mescles i masterització del sonòleg Ferran Conangla.
Mariona Sagarra (Barcelona) és cantant i compositora. La veu, el piano i la poesia són la base del seu treball. Adquireix una sòlida carrera de música clàssica, que li permet dur a terme la seva trajectòria artística cap a la investigació de les noves possibilitats expressives de la veu. Proposa i cerca diferents formes d’aplicar la veu a l’àmbit de la música. Ja sigui amb elements electro-acústics, multi-efectes o simplement polifonies vocals. A partir del seu rol de cantant, s’embranca amb altres experiències que la porten a actuar com a performer. El seu ferm coneixement de la música també li permet desenvolupar un ampli ventall d’activitats pedagògiques. Darrerament Mariona Sagarra ha fet gires pels Estats Units, Alemanya, Suïssa, Polònia i Londres.