Marta Carretón, una jove de 23 anys, serà la nova directora assistent de la Banda Municipal de Barcelona

El primer concert que dirigirà serà el 6 de setembre al Parc de L'Espanya Industrial

Marta Carretón serà la nova directora assistent de la Banda Municipal de Barcelona a partir de la propera temporada 2008-09. Dirigirà diferents programes als barris, parcs i jardins, i també en ocasions especials com el concert de la Mercè, entre D’altres
Nascuda a Bilbao el 1984, Marta Carretón inicia els seus estudis de direcció D’orquestra a Musikene (Centro Superior de Música del País Vasco) amb Jorma Panula, Josep Caballé i Enrique García Asensio com a professors. Posteriorment es trasllada a Barcelona per finalitzar els estudis amb Salvador Brotons a L’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), on obté el títol superior a L’abril de 2008.
Marta Carretón ha estat directora de la Musika Banda Pasaia (2003-2005) i assistent de Salvador Brotons a L’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (2006-2007). Actualment també és directora de les orquestres de L’Escola de Música del Palau i co-directora del grup instrumental ConjuntXXI!.
Paral·lelament, en el camp de la direcció coral ha realitzat cursos amb els professors Carlo Pavese, Julio Domínguez i Gary Graden. El 2007 va dirigir el cor Naumon415 Ensemble a la producció de L’Orfeo de Monteverdi amb La Fura dels Baus i actualment és sots-directora del Cor Albada de L’Agrupació Cor Madrigal.

Etiquetes:
,