Martí Aiguabella i Pere Vicens ens parlen del primer EP de CLASSE B

CLASSE B és un dels grups participants del Talent Gironí del Festival Strenes 2024

La banda de l’Empordà, CLASSE B, actuarà al Festival Strenes de Girona en un concert amb els Figa Flawas. CLASSE B és un dels grups escollits com a participants del Talent Gironí 2024, la secció del festival que posa en valor el talent musical de les comarques gironines. El concert serà el dissabte 6 d’abril a la Mirona de Salt i la banda hi presentarà el seu primer EP “Fa de mal dir”, editat per Satélite K i amb el suport de Faro Music. Més enllà de l’Strenes, aquest estiu també se’ls podrà veure en directe al Festival Itaca.

Aquest primer treball està format per sis cançons bailongues, amb sons actuals, que repasen un desamor terrenal i quotidià. CLASSE B descriu la seva música com a “pop bailongu” -una música de sintetitzadors, vocoders i samplers, però també de melodies pop, guitarres i vents-, i ofereixen una versió costa-bravenca de la vida, allunyada de les multituds i de la ciutat. Les sis cançons que componen “Fa de mal dir” han estat creades combinant l’autoproducció a Pepita Studios i a l’estudi empordanès de CLASSE B. Compten amb la col·laboració de productors de renom com Hugsound, Sergi Bagó, i Jordi Bosch (Cardamomo Studios).

Talent Gironí

La secció Talent Gironí es va crear l’any 2018 i al llarg de la seva trajectòria ha acollit concerts de grups actualment consolidats com La Ludwig Band, Sara Terraza o Carmen 113. La iniciativa premia el grup o artista més destacat de l’edició de l’Strenes, que rep el premi Talent Gironí. Té en compte la proposta musical i com s’executa, la posada en escena, l’originalitat de la proposta, la qualitat musical i el possible recorregut que pugui tenir la proposta en el món de la música. Les propostes seleccionades a l’Strenes 2024 són CLASSE B, Fortuu, Jost Jou i Juls. La secció està apadrinada per la Fundació Valvi.