Martí Gironell guanya el 55è Premi Prudenci Bertrana de novel·la

La Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana tindrà lloc el 20 de setembre a l’Auditori

Redacció.- La Fundació Prudenci Bertrana ha anunciat els guanyadors dels Premis Literaris de Girona, que publica Grup62 en les modalitats següents: PRUDENCI BERTRANA de novel·la, MIQUEL DE PALOL de poesia, CARLES RAHOLA dʼassaig i RAMON MUNTANER de literatura juvenil.

Els jurats de cadascuna d’aquestes quatre modalitats una vegada reunit aquest passat dimarts 14 de juny ha donat a conèixer els veredictes respectius:

55è Premi Prudenci Bertrana de novel·la (dotat amb 30.000 euros), al qual s’han presentat setanta-dues obres. El jurat, constituït per Montse Barderi, Gemma Lienas, Gerard Quintana, Care Santos i Glòria Gasch, l’ha atorgat a la novel·la El delegat C, presentada sota el pseudònim de Carme Martí. Oberta la plica corresponent, resulta ser-ne autor Martí Gironell i el títol definitiu de l’obra és EL FABRICANT DE RECORDS.

EL FABRICANT DE RECORDS de Martí Gironell és un viatge al cor de la fotografia enfilats a la bicicleta de Valentí Fargnoli, un fotògraf ambulant que, a principis del segle XX, va retratar l’ànima del país per explicar-nos una història èpica, heroica, poètica i delicada feta de records i secrets inoblidables.

45è Premi Miquel de Palol de poesia (dotat amb 6.000 euros), en el qual han participat seixanta poemaris. El jurat, integrat per Lluís Calvo, Teresa Costa-Gramunt, Rosa Font Massot, Pere Gimferrer i Víctor Obiols, proclama guanyador el poemari titulat LES OCULTACIONS d’Anna Gual.

Les ocultacions és un llibre que recorre els llocs ocults de la geografia personal de l’autora i intenta posar llum als misteris de l’existència.

43è Premi Carles Rahola d’assaig (dotat amb 6.000 euros), al qual s’han presentat dinou originals. El jurat, format per Francesc-Marc Álvaro, Mita Casacuberta, Míriam Díez-Bosch, Joaquim Nadal i Josep Lluch, ha proclamat com a guanyadora l’obra titulada JOSEP FORNAS, EL SOLUCIONADOR, signada per Joan Esculies.

L’obra guardonada amb el premi Carles Rahola relata la vida apassionada del polític i editor Josep Fornas, gran conspirador, peça clau de l’antifranquisme, home de confiança del president Tarradellas a l’interior i fundador de l’editorial Pòrtic.

37è Premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil (dotat amb 6.000 euros). S’hi han presentat vint-i-set obres. El jurat, integrat per Dolors Cabrera, David Cirici, Xavier Gual, Iolanda López Vivancos i Patrizia Campana, ha premiat la novel·la VEÏNS ESPECIALS, dels autors Arturo Padilla i Rubèn Montañá.

L’obra narra la història del Biel, un noi de quinze anys que voldria tenir xicota però no sap com fer-ho perquè és “especial”. Quan comença a agradar-li la Sònia, la jove presentadora d’un programa de cuina, les coses es compliquen…

La Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana tindrà lloc el 20 de setembre a l’Auditori de Girona, i aquella mateixa jornada es donarà a conèixer  el nou premi AURORA BERTRANA de traducció i s’atorgaran també els premis CERVERÍ de lletra de cançó i LLETRA per a projectes digitals de literatura catalana.