En marxa la 12a edició del concurs literari Ficcions

El concurs estarà obert fins al 24 de març de 2020

Ficcions torna a posar-se en marxa. Des de l’1 d’octubre, tots els estudiants interessats de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià poden registrar-se i participar en la 12a edició del concurs literari Ficcions. Els estudiants tindran temps per registrar-se fins al 8 de febrer i hauran de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grups de fins a tres persones. L’any passat hi van participar més de 3.800 estudiants, una xifra rècord en l’històric del certamen.
El nom dels finalistes es farà públic durant la segona quinzena d’abril, mentre que els guanyadors es donaran a conèixer durant els cinc lliuraments de premis (Mallorca, Menorca, Eivissa, València i Barcelona), que tindran lloc al llarg del mes de maig. Cada quinze dies, aproximadament, el grup d’alumnes haurà de publicar un nou capítol de la història. El 24 de març de 2020 serà la data màxima per a presentar el tercer i últim capítol, i a partir de llavors, el jurat decidirà quina és la millor història. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental, i la originalitat de les històries.
L’alumnat s’ha de registrar a la pàgina web www.ficcions.cat a partir de l’1 d’octubre de 2019 fins al 3 de febrer i enviar els nous capítols segons el calendari establert. A més, la pàgina web servirà també com a eina per cercar recursos per escriure els capítols, amb enllaços d’interès, propostes, i comentar els capítols dels altres participants.
Premis

  • Millor història: iPhone o Play Station (a triar durant el moment de la inscripció) per a cada membre del grup.*
  • Segona millor història: Smartphone per a cada membre del grup.*
  • Premis territorials: Entre els finalistes es premiaran les millors històries dels territoris (Catalunya, Illes Balears i País Valencià) amb un smartphone o uns auriculars sense fils per a cada membre del grup.
  • Premi professor/a més motivador/a: El professor/a de cada territori (Catalunya, Illes Balears i País Valencià) que hagi estat responsable del major nombre de participants, en proporció al nombre total dels seus alumnes, guanyarà una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos. En cas d’empat es tindrà a consideració la puntuació aconseguida pels treballs dels seus participants.
  • Premi Territorial especial ciutat de Barcelona: el millor relat de la ciutat de Barcelona rebrà un iPad per a cada membre del grup. Premi patrocinat per l’Ajuntament de Barcelona.