Max Sunyer Trio presenta dilluns 15 de juny el nou disc d'estudi 'Illa Imaginada'

El veterà guitarrista català recupera el format trio amb les incorporacions de dos músics de talent com són Dan Arisa (bateria) i Toni Cuenca (baix elèctric i contrabaix)

El guitarrista Max Sunyer, una de les llegendes vivents de la música catalana, ha recuperat el format trio per tornar als estudis i gravar Illa imaginada. Per fer-ho ha comptat amb dos nous i talentosos companys de viatge musical: Dan Arisa a la bateria i Toni Cuenca al baix.

Tots tres, en una demostració de potència i saviesa interpretativa, actuaran dilluns 15 a la sala Luz de Gas de Barcelona per presentar les vuit peces que han inclòs en aquest Cd -set d’elles de nova factura- que es va enregistrar entre desembre de 2014 i gener de 2015 als estudis Hell’s Kitchen Recording del centre musical Es Gremi, a Ciutat de Palma. El resultat és un disc en la que ha vesat la seva visió imaginada de Mallorca amb la intenció d’encaixar-la sobre la real, carregat de delicades harmonies de guitarra que transformen els aromes mediterranis en un jazz-fusió de categoria.

La idea principal de Max Sunyer, que ha servit com a motor d’aquest nou projecte discogràfic,  era la de recuperar el format trio, una formació que el guitarrista català va posar en marxa el 1979 llavors en companyia del baixista Carles Benavent i el bateria Salvador Niebla. Des d’aleshores, aquest format ha anat apareixent i desapareixent en la vida del veterà músic català, un home amb un currículum professional impressionant que pot presumir d’haver format part d’importants grups que amb el pas del temps es poden considerar de culte per a la història musical catalana. Ens referim a formacions tan reconegudes com ara Tapiman, Vértice, Iceberg o Pegasus.