Mazoni en concert a La Bisbal

El concert cedirà el protagonisme a Helena Miquel, Bikimel i Gemma Solés

Mazoni presenta el diumenge 3 de gener a la Bisbal la seva faceta més pop, fent brillar les melodies i cedint el protagonisme a tres veus femenines que figuren entre les més reconegudes de L’escena catalana: Helena Miquel (Facto Delafé, Élena), Bikimel i Gemma Solés (Cuiques, The Kinky CooCoo?s). A més, per aquesta ocasió la banda creix amb la incorporació especial del teclista Xavi Lloses i de la secció de vents de The Gramophone All Stars. Jaume Pla exercirà de guitarrista i de director D’orquestra, però no cantarà ni una nota. El concert serà al Teatre Mundial a les set de la tarda.

La mítica sèrie de dibuixos animats El capità Harlock comptava amb una colla D’antagonistes tan precioses com malvades. Eren les Mazoni. Aquestes cruels aL’lienígenes van captivar el jove Jaume Pla, que enganxat a la pantalla de televisió no entenia com maldat i bellesa podien anar de la mà. En buscar un nom per al seu projecte musical, va recordar aquelles dones precioses i els va fer un homenatge.

Helena Miquel ha triomfat amb el projecte Facto Delafé y las Flores Azules, amb qui ja ha publicat dos discos i ha actuat arreu de L’Estat amb gran èxit. També encapçala el grup Élena, que aquest 2009 ha llançat ?Un cafè, cinquanta matins’. Helena Miquel ja havia coL’laborat amb Mazoni en una actuació de la Marató de TV3, L’any 2007.

Bikimel és el pseudònim de la sabadellenca Vicky de Clascà, finalista del concurs de maquetes Sona9. Actualment prepara el seu primer disc. Va actuar junt amb Mazoni al Palau de la Música en els actes de lliurament del Premi D’Honor de les Lletres Catalanes, adaptant versos de Mercè Rodoreda i Agustí Bartra.
La bisbalenca Gemma Solés posa habitualment la seva veu al servei dels ritmes jamaicans. El seu projecte estable és el grup The Kinky Coo Coo?s. Els seguidors de Mazoni la reconeixeran ja que va fer un duet amb Jaume Pla a la ?Cançó 7a en colors’, versió de Pau Riba que es trobava al disc ?Esgarrapada?.

A més de músics habituals de Mazoni com Miquel Sospedra i Aleix Bou, en L’espectacle ?Mazoni i les Mazoni? hi haurà la participació especial del teclista Xavi Lloses i també de la secció de vent de The Gramophone All Stars.

 Jaume Pla va fundar la seva primera banda amb 13 anys i va anar acumulant projectes fins erigir-se en líder dels seminals Holland Park. Després d’un any viatjant per Europa, però, va abandonar la banda per dedicar-se exclusivament a Mazoni, el projecte amb què ha trobat la seva veu personal i també el reconeixement del públic. Ja ho havia confirmat amb discos com Esgarrapada i Si els dits fossin xilòfons, amb cançons com No tinc temps i La granja de la Paula, o bé amb les seves actuacions als festivals més prestigiosos, des de Primavera Sound, BAM, PopArb i Altaveu fins al texà South By Southwest.

Etiquetes: