Memòria íntima i col.lectiva a escena

La Sala La Planeta de Girona estrena dues produccions a Barcelona aquest mes de novembre

La Planeta de Girona és actualment una de les sales alternatives de referència ubicades fora de la capital catalana
Com a aparador de L’escena emergent del país, Sala La Planeta és un centre productor D’espectacles que estrena en el propi teatre i amb els quals després surt de gira i fa temporades a Barcelona, en el marc de la programació de les alternatives de la ciutat.

Aquest mes de novembre, la Sala La Planeta portarà a Barcelona dues produccions que va estrenar en el passat festival Temporada Alta 2007, a Girona. Pensaments escrits al caure de les fulles, amb direcció de Jordi Prat i Coll, i Bondat, amb direcció de Pere Puig, són dos muntatges de diferent format que ens parlen de la memòria, des de dos aspectes tan diferents com actuals: el primer, sobre L’Alzheimer, se centra en un element més singular i íntim, un no- diàleg entre dos personatges, mentre que Bondat ens parla de la memòria col.lectiva vinculada al genocidi.

?Bondat’ de Michael Redhill i dirigida per Pere Puig arriba a la Biblioteca de Catalunya (Barcelona) el dimecres 19 de novembre. L’espectacle és una obra moral amb forma de thriller psicològic que ens parla sobre el genocidi i la memòria del dramaturg canadenc Michael Redhill, escriptor i finalista del Broker Prize.

El muntatge estarà en cartell dues úniques setmanes i compta amb un repartiment format per Cristina Cervià, Pep Cortès, Berta Giraut, Òscar Muñoz, David Planas i Mertitxell Yanes; sis personatges que es mouen dins D’un cercle embolcallat per les ombres grises del bé i el mal.

Pensaments escrits al caure de les fulles D’Ayub Khan-Din i dirigida per Jordi Prat i Coll que arriba a L’Espai Brossa (Barcelona) el dimarts 18 de novembre després D’haver-se estrenat al Festival Temporada Alta de L’any passat. L’espectacle parla D’una mare que pateix alzheimer i que ho ha oblidat gairebé tot, mentrestant el seu fill recorda cada dia el moment en què un metge asèptic li va anunciar la terrible malaltia de la seva mare.

L’espectacle es podrà veure fins el 14 de desembre i compta amb dos personatges encarnats per Muntsa Alcáñiz i Xavier Ripoll: un fill i una mare, i la seva dificultat D’entesa.