?Mentides, encens i mirra? al Teatre Borràs de Barcelona?Mentides, encens i mirra? al Teatre Borràs de Barcelona

Joan Luis Iborra debuta com a director teatral amb una comèdia sobre L'amistat

El cineasta i guionista Juan Luis Iborra debuta en la direcció teatral amb ?Mentides, incens i mirra, una comèdia amarga sobre l’amistat. El muntatge, que es podrà veure al Teatre Borràs de Barcelona entre el 30 de setembre i el 2 de novembre, compte amb un repartiment format per Jordi Rebellón, Elisa Matilla, Àngel Pardo, Jesús Cabrero, Ana Pascual i Ana Rayo, coneguts rostres de la televisió.

Iborra i el periodista i guionista Antonio Albert són els autors de l’obra. L’acció se situa en una nit de Reis. Sis amics, tres homes i tres dones, entre 35 i 45 anys, porten diversos Nadals celebrant la festa en comú. S’intercanvien regals i s’expliquen anècdotes sobre les seves vides. Però l’amistat ja no és la mateixa que quan eren uns iL’lusionats i idealistes. El temps ha erosionat aquesta unió i ara la solitud, els secrets i les mentides planegen sobre la relació.

Els Reis Mags són per a aquests amics el símbol de la iL’lusió i la innocència que van perdre quan van descobrir la mentida que els seus pares els van explicar, i alhora són l’arma per seguir somiant. Durant el sopar intentaran començar una altra vegada de zero, però abans hauran de confessar als altres les misèries, pors i mentides que els han acompanyat tants anys.

Mentides, encens i mirra és una comèdia coral que arriba a Barcelona després de mesos de gira per Espanya i de fer temporada al teatre La Latina de Madrid. El riure es converteix en l’eina per convidar l’espectador a reflexionar en un espectacle que s’alimenta en molts moments de monòlegs què els personatges – una hipocondríaca addicta a les pastilles, un rendista, un gai, una periodista de la premsa rosa, un estrany gigoló i una meticulosa estalviadora – mostren els seus ressentiments, pors i frustracions. Juan Luis Iborra ha centrat gairebé tota la seva carrera en el cinema. Ha estat guionista de peL’lícules tan conegudes com Boca a boca, De què riuen les dones’ i Entre les cames. Com a realitzador s’ha posat darrere de les càmeres a Amor d’home, Quilòmetre zero, Temps de sucre i Enloquecidas.