Mercagirona promou el consum d'hortalisses i fruita a la Rambla de Girona amb l'Entruita't

El cuiner i divulgador Pep Nogué serà l'encarregat, un any més, de conduir el taller de truites el proper dissabte 13 de desembre de 17 a 22h

Mercagirona organitza l’Entruita’t, que arriba a la tercera edició. Serà el proper dissabte 13 de desembre de 5 a 10h. en una carpa que l’associació de majoristes del mercat majorista tindran instal·lada a la Rambla de Girona. A més, els participants entraran en el sorteig d’un lot de fruites i verdures de Mercagirona i podran participar en la campanya de captació de fons per al projecte de masoveria urbana de la Fundació SER.GI.

El cuiner i divulgador Pep Nogué portarà a terme un taller d’elaboració de truites salades amb hortalisses i truites dolces amb fruites. L’objectiu és promoure el consum saludable de fruites i hortalisses entre els vianants.

L’any passat es van fer prop de 500 truites, i al llarg de tota la tarda es van generar cues de cuiners aficionats, que volien crear les seves truites d’un ou personalitzades.

 

30è aniversari

Aquest any Mercagirona celebra el 30 aniversari. La idea de construir les noves instal·lacions per al mercat majorista va sorgir el 1972 i va tardar dotze anys en fer-se realitat. Feia temps que es veia que calia traslladar els assentaments majoristes que hi havia a prop del Mercat del Lleó per descongestionar l’espai i permetre un millor accés i el creixement de l’activitat. El projecte es va encarregar a l’arquitecte Arcadi Pla i va ser adjudicat a la l’empresa constructora Dragados y Construcciones, que amb un pressupost de 256 milions de pessetes van fer un edifici de 7.051 metres quadrats dins una parcel·la de 22.900 m2, ben situat prop dels accessos a l’autopista i de la Costa Brava. Les instal·lacions finalment es van inaugurar el 14 de maig de 1984.