El Mercat de les Flors arrenca la temporada amb la PRODUCCIÓ NACIONAL DE DANSA

L’espectacle, dues coreografies de Roser López Espinosa i Thomas Noone, girarà arreu de Catalunya

Redacció.- El panorama creatiu de la dansa catalana ofereix una gran riquesa i diversitat de companyies i creadors que gaudeixen de reconeixement nacional i internacional; alhora, el país té una  bona xarxa de teatres municipals i equipaments escènics de qualitat.
Per tal de visibilitzar, compartir i apropar a públics més amplis aquest patrimoni cultural i dins del Pla d’Impuls a la Dansa de la Generalitat de Catalunya, amb la complicitat dels equipaments escènics municipals i del Mercat de les Flors de Barcelona, aquestes entitats proposen produir peces de gran format escènic que es podran veure la propera temporada en la programació del Mercat de les Flors i en expansió als teatres municipals del territori. Enguany la producció presentarà un programa doble de la mà dels coreògrafs Roser López Espinosa i Thomas Noone.
Roser López Espinosa, formada a Barcelona, Amsterdam i Viena, ha treballat amb companyies de referència catalanes. Des de l’any 2006 també ha desenvolupat la seva pròpia obra com a  creadora, que li ha valgut el reconeixement de diversos premis. La peça que presenta, L’Estol, pren com a partida el fascinant viatge de migració de les aus i el desig de volar.
Thomas Noone treballa amb la seva pròpia companyia a Barcelona des de 2001. També treballa com a coreògraf convidat per a companyies internacionals. Des de 2006 és director artístic del festival Dansat. El 2011 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona. Noone proposa Many, creada pel Ballet de L’Opera du Rhin el 2012, una peça abstracte que té com a fil conductor el moviment i la música. (Foto Rafael Vargas)