Mercè Arànega dóna vida a Neus Català al Teatre de Salt amb l'obra "Neus català, un cel de plom"

L'actiu reviu damunt de l'escenari la biografia de la resistent antifranquista, en una única funció a les comarques gironines

El Teatre de Salt acollirà aquest divendres 5 de febrer a les 21h, l’espectacle “Neus Català, un cel de plom”, la vida de l’última supervivent catalana del camp d’extermini nazi per a dones a Ravensbrück i Holleischen. Els records de Neus Català (1915), novel·lats per Carme Martí al llibre “Un cel de plom” (Ara Llibres) arriben al Teatre de Salt, després de l’èxit de la seva estrena al Festival Grec 2015.

Mercè Arànega dóna veu a les vivències d’aquesta dona valenta que ha lluitat fins a l’extenuació per salvaguardar la memòria dels deportats i en favor dels drets democràtics, amb un discurs teatral amb un fort compromís político-social.

La història viva d’un segle i d’una lluita constant: la instauració a Espanya de la II República, els somnis trencats amb l’esclat de la Guerra Civil, l’exili a la França ocupada pels nazis i la posterior deportació a un camp d’extermini. Els grans capítols de la història del segle XX, viscuts per una sola persona. Un pas més en la lluita contra l’oblit i en la recuperació de la memòria.