Més de 100 activitats sobre cuina, menjar i beure en la 15a edició del Cap de Setmana Ibèric

Amb motiu de la celebració del 15è Cap de Setmana Ibèric, el jaciment d’Ullastret i l’Ajuntament del municipi, ha organitzat el primer festival Ullastret, un tast iber

La cultura ibèrica es desenvolupa a Catalunya des de la primera meitat del s. VI aC, com a resultat de la influència de diverses cultures foranies sobre el món indígena des de finals de la prehistòria. La més significativa va ser la influència produïda per l’arribada de pobles colonials mediterranis, especialment fenicis i grecs.

D’aquesta època d’esplendor mediterrani, els ibers en són els grans desconeguts en comparació amb les altres cultures coetànies. El desenvolupament de la cultura ibèrica va suposar la incorporació de les nostres terres al concert de les civilitzacions històriques mediterrànies, i ens ha llegat un patrimoni arqueològic tan monumental com espectacular.

D’aquí la voluntat del Museu d’Arqueologia de Catalunya, coordinador de la Ruta dels Ibers, de donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del nostre país, així com els pobles que els habitaven i la seva cultura, a través del Cap de Setmana Ibèric, unes jornades molt especials, plenes d’activitats lúdiques gratuïtes, i on hi participen 17 jaciments ibèrics.

Cada any es selecciona un tema específic del món ibèric entorn del qual es dissenyen totes les activitats. Per a l’edició d’ enguany s’ha triat l’alimentació fa 2.000 anys.

Aquesta edició presenta com a novetat el primer festival Ullastret, un tast iber, per difondre la cultura, la tradició i la gastronomia dels indiketes o indigets, un poble iber establert al nord-est de Catalunya i que organitzen de forma conjunta el El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Ullastret i l’Ajuntament d’Ullastret.

 

Ullastret un tast iber

Amb motiu de la celebració del 15è Cap de Setmana Ibèric, el jaciment d’Ullastret i l’Ajuntament del municipi, han organitzat el primer festival Ullastret, un tast iber. Una iniciativa que té com a principal objectiu donar a conèixer la cultura, la tradició i la gastronomia dels indiketes o indigets, un poble iber establert al nord-est de Catalunya.

El festival Ullastret, un tast iber ha presentat una proposta d’activitats destinades a difondre els valors, costums i el patrimoni dels antics habitants d’Ullastret. Aquest ha comptat amb un ampli programa d’activitats de caràcter lúdic i divulgatiu que comprèn visites guiades teatralitzades, tallers, activitats infantils, exposicions, passejades a cavall i gastronomia (tastets i menús de cuina ibèrica), que seran algunes de les possibilitats que tindran els visitants per introduir-se en el fascinant món iber. Tot això a cavall entre la civilització ibèrica i el destacat patrimoni medieval del poble d’Ullastret, amb el seu nucli històric en el que destaca l’església i el recinte de les muralles.

A més d’aquestes activitats, durant el cap de setmana els establiments de restauració del municipi han ofert tastets ibers, i els migdies un menú degustació amb una proposta de plats que podrien haver format part de la gastronomia dels ibers.